Kontrola_POLICJI
- jasiek749p
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 954
- Rok produkcji: 2003
panowie każde moto które wychodzi z fabryki na rynek musi mieć homologacje-czyli dopuszczenie do ruchu.jeśli wiec piszecie ze fabryczne montowane kierunki nie są oddalone od siebie o 600mm to jaki jest sens czy tez intencja policjantów aby karać za coś takiego?to samo tyczy się chlapaczy,jeżeli moto fabrycznie jest wyposażone w taki chlapacz niestety musi on być pytanie tylko jak nam pan policjant to sprawdzi???wg mnie panowie policjanci zerują na nie do końca znaniu przepisów rd przez nas i przez to są ponad nami-takie jest moje zdanie.czasami warto poszperać w necie i poczytać przepisy rd co by pan policjant nie był przekonany ze jest mądrzejszy od nas
-
accordaccordacc
- Motocykl: Honda CBR1000RR SC77
- Rok produkcji: 2018
- Samochód: Honda Accord 2013
Mnie jak kiedyś skontrolowali to jak przestepce -dla tego że jeżdże motorem a nasz kochany w d............e j....................y komendant jest uczulony na motocyklistów !!! Teraz do każdej kontroli podchodze tak http://www.youtube.com/watch?v=nWYfcOi7 ... re=related
SEZON JUŻ TRWA !!!!
-
arcy_mg
- Motocykl: GSXR 1000 K7
- Rok produkcji: 0
Widze ze temat troszke odswiezony..Z perspektywy czasu moge powiedziec tylko tyle;
- wszystko zalezy od policjanta, jak jest ciety to bedzie sie doczepial wszystkiego..jakis czas temu trafilem na innych dwoch policjantow ktorzy kolege obok sciagneli za predkosc i rozmowa z nimi naprawde byla ciekawa..zero doczepki, obejrzeli motory, kolega na R1 ja na CBR, sami pytali na ktorym sie lepiej jezdzi itd. Tak wiec zalezy na kogo sie trafi..
Jesli chodzi o odleglosc to rzeczywiscie w seryjnym motorze odleglosc miedzy kierunkami jest 600mm..A jesli chodzi o wydech to na dobra sprawe dowod moze zabrac ci policjant jezeli wykarze ze tlumik jest za glosny..Jezeli oceni na "ucho" to zarowno on jak i ty powinienes wiedziec ze na ucho to moze..Musi miec miernik ktory pokaze ze tlumik jest za glosny, z tego co sie orientuje to takie mierniki sa juz w Warszawie i Szczecinie i tam dowody zabieraja..
Pozdrawiam
- wszystko zalezy od policjanta, jak jest ciety to bedzie sie doczepial wszystkiego..jakis czas temu trafilem na innych dwoch policjantow ktorzy kolege obok sciagneli za predkosc i rozmowa z nimi naprawde byla ciekawa..zero doczepki, obejrzeli motory, kolega na R1 ja na CBR, sami pytali na ktorym sie lepiej jezdzi itd. Tak wiec zalezy na kogo sie trafi..
Jesli chodzi o odleglosc to rzeczywiscie w seryjnym motorze odleglosc miedzy kierunkami jest 600mm..A jesli chodzi o wydech to na dobra sprawe dowod moze zabrac ci policjant jezeli wykarze ze tlumik jest za glosny..Jezeli oceni na "ucho" to zarowno on jak i ty powinienes wiedziec ze na ucho to moze..Musi miec miernik ktory pokaze ze tlumik jest za glosny, z tego co sie orientuje to takie mierniki sa juz w Warszawie i Szczecinie i tam dowody zabieraja..
Pozdrawiam
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
no nie mów że między kierunkami z tyłu jest 60cm...?? z przodu pewnie jest ale to też chyba nie we wszystkich bo w GSR albo nowym Z1000 które mają kierunki wbudowane w bakach to chyba też nie ma 60cm... A z tyłu to choćby w VFR żadnej nie jest to możliwe bo kierunki są wbudowane w lampę, a nawet żadne standardowe mocowanie w jakimkolwiek innym motocyklu nie spełni tych wymagań.
-
Husar
- Motocykl: supersport
arcy_mg takie mierniki są już wszędzie, nie tylko w tych 2 miastach, mi w białymstoku już 2 lata temu zabrali dowód za zbyt głośny wydech. Złapali mnie radiowozem i wezwali motorki żeby przyjechały z miernikami bo w puszkach nie posiadają. Głos mierzy się odkręcając gaz do 50% obrotów które masz na zegarze, odległość miernika od końca rury to chyba z tego co pamiętam 30 cm.