chyba mam problem
-
syzyf80
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 1000rr
- Rok produkcji: 2005
chyba mam problem
witam wszystkich mam takie pytanie czy temperatura w mojej hondzie sc 57 a 117 stopni nie jest za wysoka -- odpalam ja teraz przez okres zimowy i pochodzi skubana ok 20min. i na liczniku pokazuje 117 stopni nie wiem czy to ok wydaj mi sie ze troche za duzo nie sadzicie -- czy ktos moze cos poradzic w razie czego pozdrawiam piotr
piotr
-
syzyf80
- Motocykl: cbr 1000rr
- Rok produkcji: 2005
musze zbadac temat z ta temperatura bo juz zamowilem power coomander i wolalbym se nie narobic biedy
[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 8:38 pm ]
---wentylator sie wlancza--- z poczatku myslalem ze moze chlodnica napchana muszkami -blotem ale przemylem na myjni dlikatnym strumieniem i roznicy wielkiej nie bylo - ja chyba bardziej podchodze do tego ze cos zaczyna szwankowac i chcialbym wiedziec co jak cos nawal wogole
[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 8:38 pm ]
---wentylator sie wlancza--- z poczatku myslalem ze moze chlodnica napchana muszkami -blotem ale przemylem na myjni dlikatnym strumieniem i roznicy wielkiej nie bylo - ja chyba bardziej podchodze do tego ze cos zaczyna szwankowac i chcialbym wiedziec co jak cos nawal wogole
piotr
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
jeśli termostat jest ok to w odpowiednim momencie (chyba 80 stopni albo trochę mniej lub więcej) powinien się otworzyć i puścić gorący płyn na chłodnicę. w tym momencie powinno się czuć jak chłodnica gwałtownie się nagrzewa. jeśli nie ma tego to znaczy że termostat jest cały czas zamknięty i dlatego temperatura szybko rośnie i nic nie da chłodzenie wentylatorem bo gorący płyn krąży tylko w silniku. jeśli nie płyn to bym obstawiał właśnie termostat. żeby go sprawdzić trzeba go wyjąć i zagotować w garnku z wodą.
- morfeusz126
- Motocykl: CBR1000RR SC57B
- Rok produkcji: 2006