Witam
Mam takie pytanie mianowicie jak powinna być temp. silnika. kupiłem niedawno 1000 RR ale nie mam serwisówki do niej nie jeździłem jeszcze nigdzie daleko ale jak chwile pośmigam po mieście to zaraz temp. wzrasta do ponad 100st. i włącza się wentylator z reguły temperatura nie przekracza 106st. ale to chyba i tak za dużo. Proszę o jakąś pomoc w tej sprawie.
Temperatura silnika
-
motobandyta
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
witam ponownie w temacie
jeśli chodzi o przegrzewanie silnika w tym modelu to często występują dwie przyczyny jak udało mi się ustalić. pierwsza z nich w motocyklach po przewrotkach na prawą stronę następuje zgniecenie aluminiowej rurki powrotu płynu chłodzącego (tak na przykład jest u mnie) drugą przyczyną bardziej oczywistą jest uszkodzony termostat a podobno w tym modelu często się to zdarza.
pozdrawiam
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 12:49 pm ]
witam ponownie
okazało się że termostat jest padnięty. czy ktoś orientuje się czy można dobrać termostat od czegoś innego bo orginalny kupe kasy kosztuje (jak na taką pierdułkę).
pozdrawiam
jeśli chodzi o przegrzewanie silnika w tym modelu to często występują dwie przyczyny jak udało mi się ustalić. pierwsza z nich w motocyklach po przewrotkach na prawą stronę następuje zgniecenie aluminiowej rurki powrotu płynu chłodzącego (tak na przykład jest u mnie) drugą przyczyną bardziej oczywistą jest uszkodzony termostat a podobno w tym modelu często się to zdarza.
pozdrawiam
[ Dodano: Sro Kwi 02, 2008 12:49 pm ]
witam ponownie
okazało się że termostat jest padnięty. czy ktoś orientuje się czy można dobrać termostat od czegoś innego bo orginalny kupe kasy kosztuje (jak na taką pierdułkę).
pozdrawiam