Mój fajer sc44
- wilkosz
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: szukam nowego ;)
- Rok produkcji: 0
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Moim zdaniem większość motocyklistów siłą rzeczy zaczyna od kupna mniejszej lub wiekszej miny. Ja po swojego pierwszego japończyka gsx600f pojechałem z mechanikiem i mimo to był to najmniej udany zakup patrząc z perspektywy (z braku środków cena była dość okazyjna). Teraz staram się brać tylko igiełke choćby starszy model ale w lepszym stanie np.za sc33 wypłaciłem sporo (można by biedne 929 kupić) ale moto nigdy mnie nie zawiodło i nie dokładałem do niego na remonty. Wydaje mi się, że za niewiele więcej niż Klari zapłacił można znalezc fajne 929 ale trzeba sporo pojezdzić i mieć szczęście - takie realia. Tutaj widać, że chłopak głowe ma na karku to sobie zrobi na igłe moto - tylko właśnie pytanie czy nie lepiej było wydać powiedzmy 14tysi i kupić jednak od razu w ładnym stanie. Ale to chyba nie mi oceniać...Gratulacje zakupu - do wiosny bedzie lalka i oby służyła 
- werttrepowo
- Motocykl: CBR 929 SC44
- Rok produkcji: 2001
I tu sie Marcin mylisz. Jak dobrze poszukasz to i igiełkę w ładnej cenie znajdziesz. Ja np za swoją, co prawda w styczniu dałem 11.300zł. Była zarejestrowana już u nas, z dodatków wszystko było. Zmieniłem tylko napęd, no i wszystkie płyny. Z czasem tylko tłumik obciąłem i inaczej blachę zamontowałem. Tak to chodzi wszystko jak marzenie, a mało nie jeżdżę;) Składaj maszynę i do zobaczenia na drodze:)
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
- krolik
- Moderator

- Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
- gsxrlukasz
- Motocykl: było cbr954rr & sc59 jest sc57b i K4
- Rok produkcji: 2007
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
gsxrlukasz pisze:nigdy nie kupie białego lanserskiego auta i podobnie będzie z motocyklem,,
ja wrecz odwrotnie.
auto bym chetnie wzial takie :
http://www.allegro.pl/item793834385_toy ... _biel.html
a motocykl jak wyzej
- klari
- Motocykl: Yamaha Xmax 400
- Rok produkcji: 2015
- Samochód: Audi A3
Wracając do tematu ,to prace idą do przodu .
Kupiłem kilka gratów ,pokleiłem plastiki -o dziwo nie było tak tragicznie jak się z początku wydawało , kilka elementów oddałem do piaskowania i malowania proszkowego także niedługo składam ją do kupy.
W między czasie przyszły graty ,które kupiłem czyli stelaż ,plastik-schowek,siedzenie pasażera i przedni stelaż(który poleciał wraz z górną półką i mocowaniami przewodów ham. do piasku i proszku).
Teraz zadupek otwiera się jak oryginał ,trzyma mocno ,równo itp.
Z zakupów to u Marcina z MGM kupiłem :
-Olej Motul
-Filtr HF
-Płyn chłodzący Motul
-Płyn hamulcowy Motul dot 5.1
-1x Xenon 6000k
-Filtr K&N-a
-Irydowe świece NGK

Pozatym kupiłem też zestaw żarówek Philips BlueVision ,które tak jak xenon siedzi już w lampie
oraz nowe crashpady.
Przy okazji demontażu plastików wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną całą wiązkę z brudu oraz owinąłem specjalną taśmą parcianą dla pewności ,przy okazji kupię jeszcze jakiś środek do zabezpieczenia złączy i połączeń el.
Wymyłem też plastiki i lampy wewnątrz z brudu ,kurzu itd.
Do pełni szczęścia brakuje mi stalowego oplotu i płynu do lag.
Fotki moto jak poskładam
Kupiłem kilka gratów ,pokleiłem plastiki -o dziwo nie było tak tragicznie jak się z początku wydawało , kilka elementów oddałem do piaskowania i malowania proszkowego także niedługo składam ją do kupy.
W między czasie przyszły graty ,które kupiłem czyli stelaż ,plastik-schowek,siedzenie pasażera i przedni stelaż(który poleciał wraz z górną półką i mocowaniami przewodów ham. do piasku i proszku).
Teraz zadupek otwiera się jak oryginał ,trzyma mocno ,równo itp.
Z zakupów to u Marcina z MGM kupiłem :
-Olej Motul
-Filtr HF
-Płyn chłodzący Motul
-Płyn hamulcowy Motul dot 5.1
-1x Xenon 6000k
-Filtr K&N-a
-Irydowe świece NGK

Pozatym kupiłem też zestaw żarówek Philips BlueVision ,które tak jak xenon siedzi już w lampie
Przy okazji demontażu plastików wyczyściłem benzyną ekstrakcyjną całą wiązkę z brudu oraz owinąłem specjalną taśmą parcianą dla pewności ,przy okazji kupię jeszcze jakiś środek do zabezpieczenia złączy i połączeń el.
Wymyłem też plastiki i lampy wewnątrz z brudu ,kurzu itd.
Do pełni szczęścia brakuje mi stalowego oplotu i płynu do lag.
Fotki moto jak poskładam