Programowanie kluczyka immo & otwieranie kanapy
-
mario_v6
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc59 sc44 track bike
- Rok produkcji: 2009
- sasza_19
- Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
- Rok produkcji: 2014
Mam identyczny problem ale jakoś sobie radze od dłuzszego czasu.. kluczyk sie zrobił ytaki jakby miękki
stacyjka - OK nic się nie dzieje..lecz zbiornik paliwa żeby otowrzyć musze troche poszarpać nim.. a co do tylnego zamku to jak go otwieram to sie modle żeby sie nie złamał;/ spróbuj troche nim poszarpac w lewo prawo i siedzenie pociagnac do góry lekko.. u mnie tylko w ten sposób daje rade. musze sobie dorobić zwykły kluczyk do otwierania tych 2 zamkow. pozdrawiam
[ Dodano: Pią Wrz 25, 2009 4:33 pm ]
RudiszRR a gdzie moge taki kluczyk dorobic?? bo keidyś przy okazji pytałęm w 2 miejsach i powiedzieli ze takiego nie dorobią..
[ Dodano: Pią Wrz 25, 2009 4:33 pm ]
RudiszRR a gdzie moge taki kluczyk dorobic?? bo keidyś przy okazji pytałęm w 2 miejsach i powiedzieli ze takiego nie dorobią..
- cupone
- Motocykl: cbr 929 rr sc44
- Rok produkcji: 2000
- Kontakt:
to samo - 1 kluczyk, nie wiem co robić trzeba z nim by stal sie miekki
mój jest twardy
aczkolwiek jeśli ktoś posiada adres do dorabiacza kluczyków na śląsku za dobrą kasę to proszę - ostatnio jak pytałem to koleś zanucił mi 600 pln !
przy otwieraniu "bagażnika" spróbuj w horyzontalnych kierunkach poruszać zadupiem, u mnie tylko w taki sposób się domyka i otwiera. ( W zimę będę chciał poprawić jego działanie)
mój jest twardy
aczkolwiek jeśli ktoś posiada adres do dorabiacza kluczyków na śląsku za dobrą kasę to proszę - ostatnio jak pytałem to koleś zanucił mi 600 pln !
przy otwieraniu "bagażnika" spróbuj w horyzontalnych kierunkach poruszać zadupiem, u mnie tylko w taki sposób się domyka i otwiera. ( W zimę będę chciał poprawić jego działanie)
-
Yannkes
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
dzisiaj zaprogramowalem sobie kluczyk w 929. Potrzebny byl drugi klucz, troche kabli, krokodylkow i rezystorka bylejakiego, wazne tylko by byl 1k. Robimy 2 przewody, w jednym instalujemy rezystorek.
1. podłączamy 2 przewody do kostki od ingition pulse generator(impulsator zaplonu) Kabel z rezystorkiem ciagniemy od plusa z akumulatora do zoltego kabla ingition pulse generator(kabel sygnałowy, zółty w 929 idzie to ECM. Drugi kabel idzie na mase z wtyczki generatora.
2. Działającym kluczykiem przekręcamy stacyjke, czerwony przycisk zapłonu na manetce ma byc w pozycji zapłon.
*Lampka HISS się pali cały czas
3. Czekamy 10 sekund, potem odpinamy krokodylka z plusa akumulatora(niczego nie wyłączamy), odczekać min. 2 sekundy, następnie podłączyć spowrotem.
4. Lampka hiss popali sie ok 2 sekundy, potem zacznie mrugać po 4 razy. Niech sobie dla pewności mrugnie z 8 razy. Wyciągamy działający kluczyk.
*Uwaga: działający klucz trzymamy z daleka od pentli HISS, oraz do nasępnego kroku nigdy nie uzywamy tego samego klucza!
5. wkładamy nowy surowy klucz, przekrecamy na ON, Lampka hiss zachowa się tak samo jak w 4 punkcie. Jak sobie pomruga te 8 razy to przekreamy stacyjke, wyciagamy kluczyk.
6. odlaczyc kabel pomocniczy, podlaczyc wszystko jak bylo oryginalnie i sie cieszyc:P
1. podłączamy 2 przewody do kostki od ingition pulse generator(impulsator zaplonu) Kabel z rezystorkiem ciagniemy od plusa z akumulatora do zoltego kabla ingition pulse generator(kabel sygnałowy, zółty w 929 idzie to ECM. Drugi kabel idzie na mase z wtyczki generatora.
2. Działającym kluczykiem przekręcamy stacyjke, czerwony przycisk zapłonu na manetce ma byc w pozycji zapłon.
*Lampka HISS się pali cały czas
3. Czekamy 10 sekund, potem odpinamy krokodylka z plusa akumulatora(niczego nie wyłączamy), odczekać min. 2 sekundy, następnie podłączyć spowrotem.
4. Lampka hiss popali sie ok 2 sekundy, potem zacznie mrugać po 4 razy. Niech sobie dla pewności mrugnie z 8 razy. Wyciągamy działający kluczyk.
*Uwaga: działający klucz trzymamy z daleka od pentli HISS, oraz do nasępnego kroku nigdy nie uzywamy tego samego klucza!
5. wkładamy nowy surowy klucz, przekrecamy na ON, Lampka hiss zachowa się tak samo jak w 4 punkcie. Jak sobie pomruga te 8 razy to przekreamy stacyjke, wyciagamy kluczyk.
6. odlaczyc kabel pomocniczy, podlaczyc wszystko jak bylo oryginalnie i sie cieszyc:P
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2009, 14:24 przez Yannkes, łącznie zmieniany 3 razy.
- Cris83cbr900
- Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
- Rok produkcji: 0
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- KrzyHo
- Motocykl: Byla 954 i SC33 x2
Wielkie dzięki za ten opis, też muszę dokodować kluczyk. Wiedziałem że się programuje za pomocą jakiegoś kabla, który w zasadzie jest nie do zdobycia a tu proszę dwa kabelki i gotowe. Teraz by się jeszcze przydała jakaś łopatologiczna foto relacja z takiego programowania jak mają wyglądać te kable co i gdzie podpiąć co by czegoś nie CENZURA. Myślę że taki opis z fotkami przydał by się do działu Garaż/Modyfikacje.