Modyfikacja świateł
- gwałtowny
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: R1 RN12
- Rok produkcji: 2005
Modyfikacja świateł
Witam
Kupiłem SC57B ze stanów i wkurza mnie to że na światłach mijania świeci tylko jedna lampa. Stąd moje pytanie czy może ktoś już to przerabiał tak żeby świeciły obydwie. Jeśli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki. Z góry dzięki.
Kupiłem SC57B ze stanów i wkurza mnie to że na światłach mijania świeci tylko jedna lampa. Stąd moje pytanie czy może ktoś już to przerabiał tak żeby świeciły obydwie. Jeśli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki. Z góry dzięki.
-
mick 998
- Motocykl: blade rr7, erlan -bez komentarza
- Rok produkcji: 2006
- Kontakt:
GULIVER pisal A jak mam zrobione tak że z reflektora od świateł mijania mam poprowadzony kabelek do drugiego reflektora i na końcu mała oprawka i żaróweczka (niestety już nie pamiętam jaka) włożona do reflektora .GULIVER a jak ty upchales droga zarowke w tej lampie? no chyba nie wcisnoles jej *tam gdzies* w lampe, pozwalajac jej swobodnie obijac sie o odblask ... 
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
W weekend postaram się zrobić zdjęcia to Ci wrzucę do tematu i zobaczysz co i jak. Tak chyba będzie najlepiej.
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 11:32 pm ]
Dotrzymuję danego słowa. Oto instrukcja montażu dodatkowej żarówki w drugim reflektorze tak aby świeciły obie lampy.
1. Podłączamy kabelki do kostki świateł mijania.
2. W gumowej osłonie drugiej lampy robimy dziurkę i przeprowadzamy kabelek na końcu którego montujemy oprawkę do żarówki jaką będziemy chcieli zamontować. W5W będzie świeciła kiepsko (podobno od BMW jest jakaś mała która mocno świeci).
3. Wkładamy oprawkę z żarówką do reflektora i mocujemy opaską zaciskową na około otworu do którego wkłada się standardową żarówkę świateł drogowych.
4. Na zdjęciu 3 i 4 widać od wewnątrz i zewnątrz jak to wygląda. Jak zamontowana została opaską oprawka żarówki.
5. Po zamontowaniu zakładamy gumową osłonę. Przekręcamy kluczyk w stacyjce i uzyskujemy efekt banana od ucha do ucha na twarzy właściciela 1000rr
Powodzenia. Mam nadzieję że udało mi się pomóc.
[ Dodano: Nie Sie 30, 2009 11:32 pm ]
Dotrzymuję danego słowa. Oto instrukcja montażu dodatkowej żarówki w drugim reflektorze tak aby świeciły obie lampy.
1. Podłączamy kabelki do kostki świateł mijania.
2. W gumowej osłonie drugiej lampy robimy dziurkę i przeprowadzamy kabelek na końcu którego montujemy oprawkę do żarówki jaką będziemy chcieli zamontować. W5W będzie świeciła kiepsko (podobno od BMW jest jakaś mała która mocno świeci).
3. Wkładamy oprawkę z żarówką do reflektora i mocujemy opaską zaciskową na około otworu do którego wkłada się standardową żarówkę świateł drogowych.
4. Na zdjęciu 3 i 4 widać od wewnątrz i zewnątrz jak to wygląda. Jak zamontowana została opaską oprawka żarówki.
5. Po zamontowaniu zakładamy gumową osłonę. Przekręcamy kluczyk w stacyjce i uzyskujemy efekt banana od ucha do ucha na twarzy właściciela 1000rr
Powodzenia. Mam nadzieję że udało mi się pomóc.