moze ktos mi doradzi
kask ktory ??
- wilkosz
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: szukam nowego ;)
- Rok produkcji: 0
kask ktory ??
Zastanawiam sie nad zakupem miedzy nowym http://www.allegro.pl/item671453591_agv ... roz_l.html a uzywanym http://www.allegro.pl/item690635710_org ... suomy.html
moze ktos mi doradzi
moze ktos mi doradzi
- sisi1623
- Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
- Rok produkcji: 2005
- Kontakt:
oki
kolega moj kupil sobie teraz taki sam AGV i bardzo sobie go chwali dobrze wykonany i naprawde lekki. a co do uzywki to ja nie jestem za tym aby jezdzic w kogos kasku. moze zle mowie ale nie widzi mi sie to. lepiej dolozyc troszke kasy zaoszczedzic na kilku browcach ale kupic sobie nowke i cieszyc sie z zakupu. takie mam zdanie
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- miloch
- Motocykl: CBR 1000 RR
- Rok produkcji: 2008
Święte słowa!!!!losiak pisze:Kask - jak majtki - zawsze nosi się swój. Oczywiście poza aspektami higienicznymi ma to tez inne uzasadnienie. Kask z czasem dopasowuje (wygniata??) do kształtu twarzy i w razie kuku lepiej przylega i co za tym idzie ( w jakimś stopniu) lepiej chroni.
Oczywiście to tylko spekulacje, halucynacje, paranoja i teoria spiskowa, ale temat trzeba podjąć....
-
Miras
- Motocykl: CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2007
Jeżeli chodzi o kask AGV K seria, to zdecydowanie nie polecam. Miałem K-series tylko w nieco innym malowaniu. Jest to najniższa półka AGV. Nadaje się co najwyżej na snopowiązałkę a nie na sporta. W moim przypadku szybka przy nieco nizszych temeperaturach parowała nie tylko na postojach, ale również podczas jazdy. W konsekwencji często jeździłem z otwartym kaskiem. Ponadto od 230 km/h wpadał w dziwne turbulencje i zaczynało trzepać głową, im szybciej tym mocniej. Dodatkowo kiepska wentylacja, brak wyjmowanej wyściółki itd. Nie polecam.
Żyje się tylko raz, ale jeżeli żyje się dobrze, to ten jeden raz wystarczy
- gonzo
- Motocykl: Honda CBR 929RR
- Kontakt:
Też miałem AGV K-series, a ten kask w linku to chyba jego nowy odpowiednik. Mój kask po prostu trzeszczał jak się go brało do ręki, nie poprawiało to mojego komfortu psychicznego:) Szybka rzeczywiście parowała niemiłosiernie. Kupiłem antifoga Oxforda i problem zniknął raz na zawsze. Słaba wentylacja i aerodynamika do zaakceptowania do 160km/h na motocyklu z owiewkami.