Witam
Mam już dość jeżdżenia do zakładów "mechanicznych" i wracania popem do nich na niekończące się poprawki, wykłócania o kasę, pilnowania i patrzenia na ręce. Dodam jeszcze żeby nie było niedomówień że do jakiegoś czasu korzystam z usług tego samego zakładu i o ile do zeszłego sezonu wszystko było ok to w tym sezonie wszystko co robią jest analne. Z kolei nie mam aż tyle kasy żeby ze wszystkim jeździć do serwisu i bulić im ciężką kasę za roboczogodziny. postanowiłem więc zainwestować w solidny komplet kluczy. Ilość elementów i cena jest zachęcająca:
http://allegro.pl/item673489017_zestaw_ ... cz_wa.html
czy ktoś z was ma taki komplet kluczy i może polecić lub odradzić ewentualnie polecić jakiś inny. Wymagania są następujące: jak największa ilość elementów w danym komplecie i przystępna cena. Nie mam zamiaru naprawiać ciężarówek ani otwierać zakładu mechanicznego więc nie muszą to być narzędzia profesjonalne, klucze będą używane tylko do motocykla.
Żeby też za w czasu uciąć insynuacje powiem że nie jestem profesjonalnym mechanikiem, jednak miałem pewien epizod w życiu gdzie występowałem w roli mechanika samochodowego, tak więc wiem z czym sobie sam poradzę a na co jestem zbyt cienki lub warunki warsztatowe mi nie pozwolą.
Pozdrawiam
Zestaw Kluczy
-
motobandyta
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
- Rok produkcji: 0
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2007
Witam!!
Wytrzymałościowo powinny być OK .... tylko bardziej by ci się pewnie przydał zestaw gdzie zamiast tak dużego nacisku na klucze TORX ( gwiazdki różnego, różnistego rodzaju które tam są ) był nacisk na IMBUSY .. czyli te sześciokąty które masz w 90 % śrub w motocyklach marki Honda
których w tym zestawie jest 5 chyba
...
Najlepiej to by było jeden zestaw nasadek (krótkie + długie) z grzechotką ... plus nasadki do śruby na tylną oś i przednia .... plus śruba na półce górnej plus przedłużka i krzyżak ...
potem .... zestaw dobrych imbusów .. bo tanie są albo za małe więc obrabiają śrubę przy dociąganiu lub odkręcaniu albo za duże i w sumie efekt jest podobny
....
Są takie zestawy z krótkimi i długimi "bitami" plus nasadka na grzechotkę ....
przydatny jest BARDZO magnes w formie jak wysuwana antenka i chwytak z takimi pazurkami
.... do tego jakiś zestaw bitów różnorodnych z śrubokręto-grzechotką co by przyspieszało robotę
..... kilka płaskich kluczy do kontr .... i spokojnie możesz działać przy moto
.... ja mam taki zestaw i to co można zrobić samemu spokojnie daje rade 
Wytrzymałościowo powinny być OK .... tylko bardziej by ci się pewnie przydał zestaw gdzie zamiast tak dużego nacisku na klucze TORX ( gwiazdki różnego, różnistego rodzaju które tam są ) był nacisk na IMBUSY .. czyli te sześciokąty które masz w 90 % śrub w motocyklach marki Honda
Najlepiej to by było jeden zestaw nasadek (krótkie + długie) z grzechotką ... plus nasadki do śruby na tylną oś i przednia .... plus śruba na półce górnej plus przedłużka i krzyżak ...
potem .... zestaw dobrych imbusów .. bo tanie są albo za małe więc obrabiają śrubę przy dociąganiu lub odkręcaniu albo za duże i w sumie efekt jest podobny
Są takie zestawy z krótkimi i długimi "bitami" plus nasadka na grzechotkę ....
przydatny jest BARDZO magnes w formie jak wysuwana antenka i chwytak z takimi pazurkami
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2009, 12:17 przez A.S., łącznie zmieniany 1 raz.
-
motobandyta
komplet przyzwoitych imbusów sześciokątnych posiadam. klucze te mają służyć nie tylko do hondy ale i do yamahy, suzuki i junaka. zainteresował mnie właśnie ten komplet ze względu na sporą rozpiętość narzędzi. poza tym to ma być solidna podstawa mojego skromnego warsztatu a nie zwieńczenie, czyli mniej typowe klucze będą dokupowane w miarę potrzeby.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
motobandyta