dylemat
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Ostatnio jakaś propaganda erłanowa na forum powstała - nieładnie :<
Jakiś czas temu też myślałem nad Yamaszka - ale troszke poczytałem , popytałem i jednak większość ma do nich mniejsze lub większe uwagi. A to dwójka pada, a to olej żre litrami , więc się szybko wyleczyłem - kupiłem sc33 latam drugi sezon i serwisowanie przeprowadzam nie dla tego że muszę a dlatego ze chcę.
Oczywiście są to moje subiektywne odczucia - bo sam nigdy na fortepianie nie jeżdziłem. Nie wiem na ile jest to prawdą - ale ostatnio podczas rozmowy z mechanikiem w PROFI HONDA ŁÓDŹ padł temat yamaszki r6 i hondy 600rr. Gość powiedział że jak Yamaha po 25 kkm na serwis wchodzi to prawie na 100% ma do regulacji zawory, a w Hondzie niekiedy z przebiegiem 100 kkm nie musi tykać płytek regulacyjnych. Jak powiedział kwestia lepszej jakości materiałów.
Jakiś czas temu też myślałem nad Yamaszka - ale troszke poczytałem , popytałem i jednak większość ma do nich mniejsze lub większe uwagi. A to dwójka pada, a to olej żre litrami , więc się szybko wyleczyłem - kupiłem sc33 latam drugi sezon i serwisowanie przeprowadzam nie dla tego że muszę a dlatego ze chcę.
Oczywiście są to moje subiektywne odczucia - bo sam nigdy na fortepianie nie jeżdziłem. Nie wiem na ile jest to prawdą - ale ostatnio podczas rozmowy z mechanikiem w PROFI HONDA ŁÓDŹ padł temat yamaszki r6 i hondy 600rr. Gość powiedział że jak Yamaha po 25 kkm na serwis wchodzi to prawie na 100% ma do regulacji zawory, a w Hondzie niekiedy z przebiegiem 100 kkm nie musi tykać płytek regulacyjnych. Jak powiedział kwestia lepszej jakości materiałów.
-
Luki213
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
- Rok produkcji: 0
Ja bym wzial tak jak koledzy mowia 954 albo skusil sie na sc57 i dobrze bym sie zastanowil nad gsx-r 1000, R1 dla jednych najlepszy na swiecie dla mnie zabawka fajna jak jest nowa, kumpel kupil nowa przejechal 20tys a w silniku tak napiertala ze szuka nowego pieca, dla mnie gowno, liczy sie Honda i Suzuki.
- dziadek173
- Motocykl: obecnie fazer ...szukam mocniejszego
luki.. latam 2-gi sezon yama i nie potwierdzam awaryjnosci, tak jak w innych wystarczy na czas robic
toper-utl.. wypadajaca dwojka nie jest chyba domena yama,ale pseudo stunderow ktorzy ucza sie na gumie latac i wbijac biegi bez sprzegla,a dodatkowo maja olej na poziomie min... czegos takiego nawet kombajn nie wytrzyma a co dopiero moto
toper-utl.. wypadajaca dwojka nie jest chyba domena yama,ale pseudo stunderow ktorzy ucza sie na gumie latac i wbijac biegi bez sprzegla,a dodatkowo maja olej na poziomie min... czegos takiego nawet kombajn nie wytrzyma a co dopiero moto
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
odnosnie skrzyni to moge akurat powiedziec ze modele 98-00 w r1 maja rzeczywiscie slabiej wykonana skrzynie ( tak mi sie wydaje) nic nie wyskakuje itd ale poprostu nieco ciezej chodzi odnosnie awaryjnosci to narazie tez nie moge nic powiedziec ... a odnosnie seriwsu wymieniał ktos w swoim fajerze lozyska w .... jak idzie amortyzator na dole przy kole jest taka łopatka skladajaca sie na 3 lozyska i w 1 z nim mi stuka jak podnosze kolo do gory wymienial ktos ten element i tu pytanie czy idzie dostac do od reki itp ...
sisi to jest gość
- daniello22
- Motocykl: ******
Podłączę się pod temat:
Sprzedałem swoje 954 i zaczynam rozglądać się za nowym odrzutowcem.
W grę wchodzą 2 modele:
[shadow=red]CBR 1000RR 07', GSX-R 1000 K7[/shadow]
Suzuki już smigałem i jest Si, ale nie miałem okazji polatać SC57b. Kto ma takie doświadczenie i wypowie się w temacie?
Oczywiście chciałbym pozostać przy Hondzie, ale wyczytałem już kilka kulawych opini na forum od samych posiadaczy tego modelu, więc zwątpiłem.
Pozdro!
Sprzedałem swoje 954 i zaczynam rozglądać się za nowym odrzutowcem.
W grę wchodzą 2 modele:
[shadow=red]CBR 1000RR 07', GSX-R 1000 K7[/shadow]
Suzuki już smigałem i jest Si, ale nie miałem okazji polatać SC57b. Kto ma takie doświadczenie i wypowie się w temacie?
Oczywiście chciałbym pozostać przy Hondzie, ale wyczytałem już kilka kulawych opini na forum od samych posiadaczy tego modelu, więc zwątpiłem.
Pozdro!
- dziadek173
- Motocykl: obecnie fazer ...szukam mocniejszego
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003
[quote="orzech"]Suzuki same stuki
, a tak na serio to maszyny nie do zaje... ale kwestia wyglądu
wg mnie GSXRy nie mają startu do żadnego Fajera, czy R-ona
i tyle w tym temacie
No i tu sie mylisz kolego k1 , k2 1000 maja zajebiste pierniecie zadna honda ani yamaha lepiej nie jedzie a i k6 tez wymieka