Wszystko jest ok, bedziesz musiał dostarczyć kserówke dowodu rejerstarcyjnego do ubezpieczalni - w starostwie powinni ci ja dać.
Najlepiej pisz na bierząco co i jak, a bedziemy radzić aby wypłacili jak najwięcej - bo w końcu to ty jesteś poszkodowanym.
Ogólna zasada jest taka, że niewazne ile Ci wylicza do wypłaty - zawsze warto pisać odwołanie. Kwotę którą wyliczy ubezpieczalnia i tak będziesz mógł od razu łyknąć - niezależnie od rozstrzygnięcia odwołania - więc możesz tylko zyskać.
Druga sprawa to uszczerbek na zdrowiu - za to możesz dostać (ty i twoje dziewcze) więcej niż za moto - dopilnuj tego !!!!!
Odszkodowanie bez przeglądu
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
gościu, wynajmij sobie firmę (dobrą) która wyciąga kasę z ubezpieczalni. przy takich obrażeniach masz szanse na naprawdę dużą kasę. firma weźmie ze 20% (max) ale napewno opłaci ci się to o wiele wiele bardziej niż jakbyś sam to załatwiał. poszukaj gdzie w twoim mieście są takie firmy i odwiedź je. popytaj się ile biorą no i jak widzą twoją sprawę. co do odszkodowania to wydaje mi się że dostaniesz bez problemu bo w sumie to że kilka dni temu skończył ci się przegląd nie miało żadnego znaczenia skoro nawet nie zdążyłeś w jakikolwiek sposób zareagować.
jedź do prawnika bo jeśli chodzi o uszczerbki na zdrowiu to zawsze jest dobra kasa do wyjęcia tylko trzeba o nią odpowiednio powalczyć
jedź do prawnika bo jeśli chodzi o uszczerbki na zdrowiu to zawsze jest dobra kasa do wyjęcia tylko trzeba o nią odpowiednio powalczyć
- Tomek RR
- Motocykl: Honda 900 RR sc28/sc33
- Rok produkcji: 0
oki bede informowal na bierzaco.Zgadza sie ze sa firmy walczace za "ciebie" o odszkodowanie i oni zatrudniaja swoich prawnikow.Przylecial juz do mnie w drugim dniu gosciu z jakiejs firmy VOTUM jak wisialem na wyciagu i chcial zajac sie ta sprawa.Z drugiej strony mojego brata tesciowa jest agentem w HDI i ma tam jakies powoiazanie z podobna firma AUXILIA ktora ma nie zle notowanie na rynku i ma prowizje z klienta jak im go sciagnie.Takze chyba sie jej podloże wiecie jak to jest przy rodzinie
tylko muse jeszcze sam obadac ta firme dokladniej zeby własnie nie byc w plecy.Dziekuje jeszcze raz za zainteresownaie sie moja sprawa