Zmiana mile/km
- szczupakq
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 954 :D
- Rok produkcji: 0
Zmiana mile/km
Siema. Mam problem gdyż moto mam z UK gdzie niestety są mile
zmieniłem wyświetlanie prędkości na KM ale dystans dalej jest pokazywane w milach
Czy jest na to jakaś kombinacja żeby to zmienić bo w necie nie mogę nic znaleźć ???
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003
- jarow
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
-
RobAk_CbR
- Motocykl: CBR 954
Witam
Z tego co się orientowałem to prędkość można zmienić i spalanie , a przebiegu nie ale można się przyzwyczaić
[ Dodano: Nie Mar 29, 2009 5:15 pm ]
Panowie jak Wam pokazuje ekonomizer km/l (ewentualnie mile/l ) czy może l/km bo dzisiaj kumpel przyjechał 954 i tak właśnie mu pokazywał...pytam z ciekawości bo myślałem ,że wszystkie pokazują km/l....
Z tego co się orientowałem to prędkość można zmienić i spalanie , a przebiegu nie ale można się przyzwyczaić
[ Dodano: Nie Mar 29, 2009 5:15 pm ]
Panowie jak Wam pokazuje ekonomizer km/l (ewentualnie mile/l ) czy może l/km bo dzisiaj kumpel przyjechał 954 i tak właśnie mu pokazywał...pytam z ciekawości bo myślałem ,że wszystkie pokazują km/l....
Robak
- KrzyHo
- Motocykl: Byla 954 i SC33 x2
A skąd wiesz że masz w milach ?? Ostatnio wyczytałem na jakimś forum na którym gość się pytał właśnie o to czy jak zmieni w 954 prędkość na kilometry to czy przebieg jest tez w kilometrach no i poradzili mu aby przejechał się z jakimś kumplem 2 maszynami obok siebie i porównał i wyszło na to że przebieg pokazywał tak samo czyli że jest w kilometrach. Dlatego ciekawi mnie jak sprawdziłeś że masz dalej w milach. Sam jestem ciekawy jak to jest dokładnie bo jak przestawiam prędkość z kilometrów na mile i odwrotnie to przebieg niby jest taki sam nic się nie zmienia.
Znalazłem np. tutaj http://motodriver.eu/post78246.html
Już sam nie wiem jak to jest może przebieg niezależnie od prędkościomierza jest zawsze w kilometrach ? Może mógłby to sprawdzić ktoś kto ma 1000 RR w wersji UK bo w tym modelu na wyświetlaczu widać przebieg i są literki km i czy po przełączeniu prędkości na mile przy przebiegu pokażą się mile czy zostaną kilometry.
Znalazłem np. tutaj http://motodriver.eu/post78246.html
Już sam nie wiem jak to jest może przebieg niezależnie od prędkościomierza jest zawsze w kilometrach ? Może mógłby to sprawdzić ktoś kto ma 1000 RR w wersji UK bo w tym modelu na wyświetlaczu widać przebieg i są literki km i czy po przełączeniu prędkości na mile przy przebiegu pokażą się mile czy zostaną kilometry.
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
nie da sie zmienic!! wiem tyle ze w mojej hondzie porownujac do jakies innej yamahy czy suzuki sa przekłamania np jade 220 u kumpla na r6 240-250 roznica jest taka ze czym szybciej tym wieksze przeklamanie. Na dystanie o ile pamietam chyba tez male jest przekłamanie... ale szczerze powiedziawszy CENZURA mnie to. aby tyle wiem 120 mil i sie rezerwa zapala!