954 nie odpala po zimie
-
domin78
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 954 rr
- Rok produkcji: 2003
954 nie odpala po zimie
Witam.
954 nie chce odpalić po zimie, kręci ale nawet się nie odezwie. Wymieniać świece?
954 nie chce odpalić po zimie, kręci ale nawet się nie odezwie. Wymieniać świece?
Re: 954 nie odpala po zimie
Pompa się załącza, akumulator naładowany, podłączony do auta, kręci jak wściekły a nie odpala. Wykręciłem świece zamontowane były irydowe NGK. Zanim kupie nowe spróbuje je wyczyścić, wygrzać i zobaczę co się będzie działo.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
A czy kontrolka od hiss gaśnie??domin78 pisze:Pompa się załącza, akumulator naładowany, podłączony do auta, kręci jak wściekły a nie odpala. Wykręciłem świece zamontowane były irydowe NGK. Zanim kupie nowe spróbuje je wyczyścić, wygrzać i zobaczę co się będzie działo.
Oddam nerkę za cbr :)
Kontrolka chyba gaśnie albo miga, nie zwróciłem uwagi. W każdym bądź razie świece wyczyszczone podłączone i iskra na wszystkich że by konia zabiło więc poskładałem wszystko i to samo. Nie odpala. Próba z plakiem do filtra, kręci jak głupi a nie chce zapalić. Z wydechu śmierdzi paliwo, pompa chodzi. Musze jutro zobaczyć ten HISS.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Jak nie gaśnie nie odpaliszdomin78 pisze:Kontrolka chyba gaśnie albo miga, nie zwróciłem uwagi. W każdym bądź razie świece wyczyszczone podłączone i iskra na wszystkich że by konia zabiło więc poskładałem wszystko i to samo. Nie odpala. Próba z plakiem do filtra, kręci jak głupi a nie chce zapalić. Z wydechu śmierdzi paliwo, pompa chodzi. Musze jutro zobaczyć ten HISS.
Oddam nerkę za cbr :)
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
pompa chodzi, iskra jest no to nie hiss, ja bym w takim wypadku postawił na czujnik sprzęgła, kosy, przechyłu
Sprawdzę bezpieczniki i wszystkie połączenia wiązki od wtrysków, możliwe że nie podają paliwa (taki moje podejrzenie). Podam mu trochę paliwa do gardzieli jak się odezwie to się upewnie.
-
Patryk_
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
pisałeś że śmierdzi paliwem no to jak nie podaje?
Miałem taki przypadek kiedyś w yzf r125 jak już pompa była na wykończeniu że kręci kręci i po jakimś czasie zaskakuje, może tutaj ta pompa jest padnięta albo zapchana, nie podaje wystarczającej ilości paliwa żeby odpaliła? Weź przewód odepnij od paliwa i zobacz czy dobrze siknie paliwem
Miałem taki przypadek kiedyś w yzf r125 jak już pompa była na wykończeniu że kręci kręci i po jakimś czasie zaskakuje, może tutaj ta pompa jest padnięta albo zapchana, nie podaje wystarczającej ilości paliwa żeby odpaliła? Weź przewód odepnij od paliwa i zobacz czy dobrze siknie paliwem