brak mocy
-
goOly19
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: r1, drz 400
- Rok produkcji: 0
-
RobAk_CbR
- Motocykl: CBR 954
Ale to w dowodzie byłaby wpisana normalna moc taka jaka powinna być tak mi się wydaje...tak sobie jeszcze myślę o EGCV ,że przy prędkości obrotowej ok 3500 obr/min czuć wyraźnego kopa wtedy powietrze w komorze filtra powietrza jest inaczej kierowane i czy taki sam kop powinien być przy ok 8000 obr/min ? Ja w moim moto czegoś takiego nie wyczuwam mimo ,iż regulowałem EGCV w połowie zeszłego sezonu...może blokada polega na tym ,że dostaje inną dawkę paliwa od jakiś określonych obrotów ,a w dole nadrabia momentem bo od dołu powera ma... wpisałem w googlacza numer ECU i dupa nic nie wyskoczyło ;/ ECU : 38770-MCJ-D01-9750-200667 jedynym sposobem to pewnie jak piszą ludziska na forum podpiąć inny moduł...
Robak
-
RobAk_CbR
- Motocykl: CBR 954
W zeszłym sezonie miałem robioną regulację zaworów moto ma przejechane 30 tys , mechanior mi powiedział ,że silnik jest w stanie bardzo dobrym to była pierwsza regulacja, oleju mi nie bierze ,więc myślę, że kompreche ma dobrą ,a poza tym poprawcie mnie jeżeli się mylę ale to by chyba szedł gorzej od samego dołu ale sprawdzić na pewno nie zaszkodzi.
Robak
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Jeśli masz w dowodzie 94kW to po co na siłę szukasz awarii w postaci słabego ciśnienia sprężania ? Słabe ciśnienie sprężania implikuje szereg innych niedomagań silnika a podstawowym zauważalnym byłaby niebieska chmura za plecami i apetyt na olej. Jeśli nie masz zwężek w króćcach dolotowych a motocykl bez obciążenia wkręca się do odcięcia to masz blokadę w serowniku. odłącz czujnik prędkościomierza z bloku i niech Ci kolega zmierzy prędkość to będziesz miał pewność czy blokuje go magiczne 250
wciąż zajmuję się serwisem
- gsxrlukasz
- Motocykl: było cbr954rr & sc59 jest sc57b i K4
- Rok produkcji: 2007