to moze i ja sie wypowiem. wystawiałem laptopa kiedyś, miałem mase e-maili, od jakichś baranów z "lagos", "nigerii" itd. kazdy jeden pisał ze chce kompa dla kogos z rodziny (oczywiscie po angielsku), a nastepnie ze bierze w tej cenie bez targu, ale zeby kaske wplacic na western union, ze to bezpieczne itd. kilka razy zabawilem sie z tymi pajacami, mailując chwile, sprawdzając ile jestem w stanie wyciagnac info. kontakt sie urywał za kazdym razem.
Zadzwoniłem do Western Union, pogadałem z panią z obsługi klienta, przedstawiłem sytuacje. po czym powiedziała ze takie przypadki dobrze jej są znane i ze to istna plaga...
Pod zadnym pozorem nie dać sie nabrać!
UWAGA! NOWA METODA OSZUSTÓW NA ALLEGRO.PL!!!
- jony
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
- BLACKBIRD
- Motocykl: CBR 900 RR / Hayabusa
- Rok produkcji: 1998
Chappy Temu tomowi to sie chyba tratwa na tych bermudach zje..ła bo to mnie pisał jakis rok temu jak chciałem sprzedać streeta. Dawał każde pieniadze tylko musiałem mu własnie wpłacić coś ponad 1tyś zł za transport który on mi zwróci jak motocykl do niego trafi. Pisalem z nim chwile powiedział że mieszka w Londynie na stałe i że wraca z rejsu za 2 tyg to mu odpisalem że przywioze mu ten motocykl na miejsce i wyjdzie go taniej niż firma hehehe No i po tym mailu kontakt sie urwał. Tak na marginesie ciekawy jestem ilu dało sie nabrać .
- walek809
- Motocykl: streetfighter
- Rok produkcji: 0
- K3Xroz
- Motocykl:
Panowie uwaga na oszustów poniżej e mail od ścierwa
Dzięki za odpowiedź .., jestem ok z ceny i stan dałeś mi i będę płacić przez PayPal (www.paypal.com) .. Więc ja będę płacić bezpośrednio do konta PayPal, bez żadnych opóźnień, a mam nadzieję, że masz konto PayPal, a jeśli nie można łatwo tworzyć konta PayPal na stronie internetowej przy www.paypal.com i wyślij mi swój adres e-mail w systemie PayPal do zapłaty i tu jest moje dane poniżej, aby pokazać, że jestem poważnie zainteresowany pozycji
ALLEN TAYLOR
SURBITON 145 RISE HOOK,
SOUTH LONDON
KT6 7NA,
Zjednoczone Królestwo
+447031904121
Data urodzenia:
01.11.1960
Więc uprzejmie wrócić do mnie z konta PayPal szczegółów jak to poniżej
Twój Full PayPal Nazwa:
Pełny adres Home:
PayPal adres Email
Numer telefonu komórkowego:
Całkowity koszt elementu
Tak szybko, jak i odbierać to szczegóły z was, i będzie kontynuować wpłaty natychmiast i już zorganizować prywatnych agentów morskich, które wejdą do odbioru przedmiotu za progiem domu i będą dbać o kompletacji do dokumentu, w tym pełnej informacji, aby podnieść pozycję w progiem domu. Więc będę potrzebował adresu domowego, jak tylko płatność dokonywana jest na Ciebie.
Dzięki.
Od: "allen taylor" <allentaylor04@gmail.com>
Do: silver830@interia.pl;
Wysłane: 6:09 Poniedziałek 2013-07-08
Temat: Honda CBR 929 RR Fireblade nie 954,1000RR,R1,ZX10R (3380646868)
Dzięki za odpowiedź .., jestem ok z ceny i stan dałeś mi i będę płacić przez PayPal (www.paypal.com) .. Więc ja będę płacić bezpośrednio do konta PayPal, bez żadnych opóźnień, a mam nadzieję, że masz konto PayPal, a jeśli nie można łatwo tworzyć konta PayPal na stronie internetowej przy www.paypal.com i wyślij mi swój adres e-mail w systemie PayPal do zapłaty i tu jest moje dane poniżej, aby pokazać, że jestem poważnie zainteresowany pozycji
ALLEN TAYLOR
SURBITON 145 RISE HOOK,
SOUTH LONDON
KT6 7NA,
Zjednoczone Królestwo
+447031904121
Data urodzenia:
01.11.1960
Więc uprzejmie wrócić do mnie z konta PayPal szczegółów jak to poniżej
Twój Full PayPal Nazwa:
Pełny adres Home:
PayPal adres Email
Numer telefonu komórkowego:
Całkowity koszt elementu
Tak szybko, jak i odbierać to szczegóły z was, i będzie kontynuować wpłaty natychmiast i już zorganizować prywatnych agentów morskich, które wejdą do odbioru przedmiotu za progiem domu i będą dbać o kompletacji do dokumentu, w tym pełnej informacji, aby podnieść pozycję w progiem domu. Więc będę potrzebował adresu domowego, jak tylko płatność dokonywana jest na Ciebie.
Dzięki.
Od: "allen taylor" <allentaylor04@gmail.com>
Do: silver830@interia.pl;
Wysłane: 6:09 Poniedziałek 2013-07-08
Temat: Honda CBR 929 RR Fireblade nie 954,1000RR,R1,ZX10R (3380646868)
- alehandro
- Motocykl:
Przy sprzedawaniu horneta do mnie pisali kolejno
ruben marts <mart.ruben0@gmail.com>
micheal beers neil <michealbeersneil@gmail.com>
Dennis Winn <dwinnmore@gmail.com>
Carl West <onemic.1231234@gmail.com>
kalid salam <kalidsalam12@gmail.com>
Kolejno z 2xUK USA i o zgrozo Chin:| (ostatni arabia saudyjska?) więc jak widać zainteresowanie spore;]
emaile podaje ku przestrodze bo temat jak widać jest jak najbardziej aktualny:/
ruben marts <mart.ruben0@gmail.com>
micheal beers neil <michealbeersneil@gmail.com>
Dennis Winn <dwinnmore@gmail.com>
Carl West <onemic.1231234@gmail.com>
kalid salam <kalidsalam12@gmail.com>
Kolejno z 2xUK USA i o zgrozo Chin:| (ostatni arabia saudyjska?) więc jak widać zainteresowanie spore;]
emaile podaje ku przestrodze bo temat jak widać jest jak najbardziej aktualny:/
-
kamares99
- Motocykl: Kawasaki
- Rok produkcji: 2000
Re: UWAGA! NOWA METODA OSZUSTÓW NA ALLEGRO.PL!!!
Ostrzegam dalej tak działają.na allegro więc uważajcie
-
poprostumarek
- Motocykl: CBR 900RR Fireblade
- Rok produkcji: 1995
Re: UWAGA! NOWA METODA OSZUSTÓW NA ALLEGRO.PL!!!
O kurna, dzięki za ostrzeżenie. Zbieram się ze sprzedażą i wymianą pierdziawy, ale chyba zrobię to przez inny portal niż Allegro...
Pozdrawiam
Pozdrawiam