Witam, potrzebuje opinie na temat opon Pirelli diablo rosso corsa i michelin pilot pawer one.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opony
-
sky
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
lukaszooo
- Motocykl: CBR 900 sc33
- Rok produkcji: 1998
Re: Opony
Mialem obie.
Pilot power opona bardzo dobra dla kogos kto lubu duzo jezdzic, niezle trzyma szybko lapie temperature i jest bardzo wytrzymala.
Pirelli diablo to zupelnie inna opona, jest miekka i wedlug mnie stworzona dla amatora z predyspozycjami na tor. Bardzo szybko lapie temp i jest bardzo miekka i w zwiazku z tym piekielnie szybko jej ubywa choc w zakrecie pieknie trzyma.
Pilot power opona bardzo dobra dla kogos kto lubu duzo jezdzic, niezle trzyma szybko lapie temperature i jest bardzo wytrzymala.
Pirelli diablo to zupelnie inna opona, jest miekka i wedlug mnie stworzona dla amatora z predyspozycjami na tor. Bardzo szybko lapie temp i jest bardzo miekka i w zwiazku z tym piekielnie szybko jej ubywa choc w zakrecie pieknie trzyma.
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Ja polecam z czystym sumieniem Rosso corsa kupiłem w tamtym roku lezaka 2011r i jak i na drodze tak i na torze w Poznaniu była bardzo dobra. Zrobiłem jakieś 2.5tys km na niej i jest gdzieś ciut poniżej połowy czy gdzieś w połowie zużycia bieznika
-
TomRR
- Motocykl: SC50 / SC57B
- Rok produkcji: 2007
No to źle przemyślałes te opony nie nadają się na sportu, miałem i żałowałem że kupiłem. Bardzo się slizgaly na zimnym asfalcie a po paru tysiącach nie było różnicy zimny czy ciepły.
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,
- miś91
- Motocykl: cbr 1000rr sc57
- Rok produkcji: 2005
Miałem Pirelli wytrzymała prawie 7 tys km, spoko trzyma polecam, oczywiście profil 55;). W zakrętach spoko chociaż wiadomo trzeba rozgrzać. Teraz założyłem dunlopa d212 jeszcze lepsza ale też schodzi szybciej. Na przodzie mam bridgestone s20evo też polecam
- Elyot
- Motocykl: cbr 1000 rr Sp
- Rok produkcji: 2015