Potrzebna szybka pomoc ! ! !
-
Draco1990
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fireblade sc33
- Rok produkcji: 1998
Potrzebna szybka pomoc ! ! !
Bardzo proszę o rade... Czy moge do mojego sc 33 jako dolewki użyć castrola półsyntetyka tyle ze zwyklego ( samochodowego ) a nie przeznaczonego specjalnie pod motocykle? Pilnie musze wykonać dolewke a u mnie w mieścinie nigdzie nie dorwe nawet najgorszej jakości żadnego oleju typowo do motocykli i zastanawiam sie czy jezeli użyje polsyntetyk samochodowy jako dolewke żeby uzupelnic poziom oleju to coś się stanie? Prosze o szybkie odpowiedzi 
- ferdas
- Motocykl: 1000rr sc57a
- Rok produkcji: 4
awaryjnie to mi się kiedyś tak stało w trasie że nie pamiętam co ale coś sie poluzowało i zgubiłem sporo oleju, a że do domu kilkanaście kilometrów to na stacji litr jakiegoś samochodowego
efekt
ledwością dojechałem sprzęgło się tak slizgało że przy ruszaniu musiałem się niemal nogami odpychać
to był litr dolewki żeby doszło do stanu minimum w moim byłym gsxf
stosunek 1:2 i już jest pojechane
efekt
ledwością dojechałem sprzęgło się tak slizgało że przy ruszaniu musiałem się niemal nogami odpychać
Re:
SORY za wykopaliska ale gość mnie zabiłferdas pisze:awaryjnie to mi się kiedyś tak stało w trasie że nie pamiętam co ale coś sie poluzowało i zgubiłem sporo oleju, a że do domu kilkanaście kilometrów to na stacji litr jakiegoś samochodowego
efekt
na 99% wypowiedż przedstawiciela handlowego "motula"