Cbr 929 na liczniku świeci mi literka A
-
luis954
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
Re: Cbr 929 na liczniku świeci mi literka A
tylko nie kupuj jakiegoś chinola. tylko firmowy regulator. 
- blazej_CBR929
- Motocykl: Honda cbr 929
- Rok produkcji: 2000
929 tak maja ze jak sie nie dba o aku i instalacje to pozniej potrafi siasc regulator badz alternator
Wszystko się okaże bo zbadaniu miernikiem. Wolał bym gdy by padł regulator ze względu nawet nie bez to że mniejszy wydatek lecz prościej pewnie samemu go wymienić 
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jak odlaczysz już regulator, sprawdz alternator, czesto pada w komplecie z regulatorem w 929. Na forum jest dokladnie opisane jak to zrobic.
Szpyram i szpyram i nie mogę nic takiego znaleźć. Kolego toper-utl jeśli byś mógł to prosił bym o podanie linku.
ładowanie przy 5 tys obr i wyłączonych światłach około 12,5v....
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
altek do przewinięcia
barak ładowania ewidentnie.
Oddam nerkę za cbr :)
- Ziutek
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2008
- Samochód: E61 525d
Dokładnie, niestety altek do roboty. Powinno być w okolicach ~14.5, jeżeli dobrze pamiętam.
Ślij do Mariusza - firma GYWER, Gogołowa, ul. Wiejska 117. Numer telefonu do Niego 503-038-126.
Gość naprawdę dobrze zna temat 929, robił niejeden taki alternator. Poczytaj forum, sporo osób u Niego robiło, w tym ja. Daję rok gwarancji. W moim przypadku padł tylko alternator.
Ślij do Mariusza - firma GYWER, Gogołowa, ul. Wiejska 117. Numer telefonu do Niego 503-038-126.
Gość naprawdę dobrze zna temat 929, robił niejeden taki alternator. Poczytaj forum, sporo osób u Niego robiło, w tym ja. Daję rok gwarancji. W moim przypadku padł tylko alternator.
Yamaha R1 RN22 !
- arekmad18
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
Tak jak piszę Ziutek firma GYWER załatwi sprawę, ja dwa tygodnie temu miałem podobny problem, po przewinięciu alternatora wszystko wróciło do normy.
Jaki jest koszt przewinięcia altka ? Koło mnie w sklepie z nowe uzwojenie Electrosporta 480 zł. Myślałem że to wina regulatora napięcia, we wtorek się wybiorę do Szumiego gość się zajmuję mechaniką motocyklową przed Krakowem i mi sprawdzi elektrykę.
Co do firmy Gywer już wcześniej sb znalazłem kontakt w google, ale dzięki
Co do dostania się do uzwojenia jest skomplikowane ? Wymaga jakiś nietypowych kluchy ?
Co do firmy Gywer już wcześniej sb znalazłem kontakt w google, ale dzięki
Co do dostania się do uzwojenia jest skomplikowane ? Wymaga jakiś nietypowych kluchy ?
- blazej_CBR929
- Motocykl: Honda cbr 929
- Rok produkcji: 2000
nic skomplikowanego, odkrecasz dekiel od alternatora i do niego jest przykrecony alternator i go odkrecasz, klucze standardowe juz nie pamietam jaki rozmiar, i pozniej nowa uszczelka i uszczelniacz silikonowy przy wyjsciu przewodu z dekla alternatora i wszystko skrecasz tak jak rozkrecałes i to wszystko tylko z wyczuciem bo to aluminium i zeby gwintow nie pozrywać, i jak poprzednicy polecam GYWER bo tez to przerabiałem u swojego fajerka. a co do kosztu przewiniecia to jak ja robilem to bylo chyba 150-180 zl jezeli masz orginalny stojan i mu go wysylasz a jak nie to ze stojanem od niego 350 zl
Złożyłem zamówienie w sklepie na nówkę altek Electrosporta
Nic innego nie pozostało już jak czekać jak alternator będzie do odbioru na sklepie, założyć i oby Franek odzyskał skrzydełka.