nie odpala po wymianie świec
-
jedaj
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 929 RR !!
- Rok produkcji: 2000
nie odpala po wymianie świec
witam, ostatnio pisałem że miałem problem z zapłonem, i staram się do tego dojść, więc pomyślałem że świece, wywaliłem te zwykłe co miałem i dałem irydowe, wszystko ładnie poskładałem i dupa blada , moto nie odpala , kręci , ale nie zaskakuje i miga czerwona kontrolka, co mogło się stać , że tak się dzieje ? cewkofajki i wszystkie kabelki w odpowiedniej kolejności powtykałem wszędzie tam gdzie mają byś. POMOCY ! 
-
jedaj
Re: nie odpala po wymianie świec
Kluczyk dobrze zakodowany. Przed wymiana palila. Ale trzeba bylo przytrzymać starter . Teraz kreci szybciej ale nie odpala..tak jakby iskry nie miala ? Swiece nowiutkie..
-
jedaj
dobra wiadomość - udało się ją uruchomić silnik pracuje
zła wiadomość- silnik pracuje jakby nawrzucano jej kamieni, strzela z wydechu i jakby puszcza gdzieś powietrze albo zasysa....
wyświetla błąd 9 krótkich mrugnięć ( odstęp czasowy pomiędzy każdym mrugnięciem , ok sekunda)
ktoś wie co to może być za błąd ??
zła wiadomość- silnik pracuje jakby nawrzucano jej kamieni, strzela z wydechu i jakby puszcza gdzieś powietrze albo zasysa....
wyświetla błąd 9 krótkich mrugnięć ( odstęp czasowy pomiędzy każdym mrugnięciem , ok sekunda)
ktoś wie co to może być za błąd ??
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
a wszystko powpinałeś jak trzeba podciśnienie czujniki itp ??
Oddam nerkę za cbr :)
-
jedaj
Wszystko podpiete tak jak bylo.. zastanawia mnie co oznacza ten blad ?
-
jacek1
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 0
9 mrugnięć - IAT sensor (serwisówka 5-24, poczytaj). Czujnik na obudowie filtra powietrza, od góry po prawej stronie, 2 pinowy. Może gubić obroty, zły skład mieszanki.
-
jedaj
ale skoro wcześniej gadała dobrze, silnik pracował normalnie, i od razu po wymianie świec tak się stało to jest strasznie dziwne... wypiąłem łącznie 5 kostek, jedną tą od filtra powietrza, i 4 od cewko fajek, i podpiąłem wszystko w takiej kolejności jak odpiąłem...jutro wyjeżdżam i muszę ją zostawić na tydzień :C chociaż będę miał czas na dokładne przestudiowanie serwisówki, a jak wrócę i sam nie podołam to na jakiś serwis się z nią udam.. mam nadzieję , że silnik nie będzie do remontu.