Problem z zegarem

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
bmd
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda CBR 900 RR3
Rok produkcji: 2003

Problem z zegarem

Post autor: bmd »

Ostatnio po przejechaniu dość długiej trasy zauważyłem, że na obwódce obrotomierza, w okolicy 7 tys. obr. plastik zdeformował sie. Powstało załamanie. Ogłądam różne fotki innych 954 i dość często występuje to samo zjawisko, w tym samym miejscu. One tak mają, czy robi się w środku jakieś zwarcie i należy się tym tematem zająć, żeby licznik nie padł? Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Martin.B.M.
Motocykl: Komar
Rok produkcji: 0
Kontakt:

Re: Problem z zegarem

Post autor: Martin.B.M. »

Sprawdzałem u mnie i nic takiego nie zauważyłem..Cały licznik mam ok żadnych odkształceń itp.Może na słońcu moto długo Ci stał lub masz gdzieś zwarcie i się przegrzewa ?? ;)
Awatar użytkownika
RudiszRR
Motocykl: 1000 RR HRC
Rok produkcji: 2007
Kontakt:

Post autor: RudiszRR »

Nie przejmuj sie tym juz w trzech 954 widziaklem takie cos, sam mam podobnie i rozbieralem nawet zegary nic od srodka sie z nimi nie dzieje tylko to musialo byc jakies zle ustawienie na sloncu i musialo przytopic troche tarcze bo sam nie wiem skad to sie wzielo.
bmd
Motocykl: Honda CBR 900 RR3
Rok produkcji: 2003

Post autor: bmd »

Z tym przegrzaniem jest taka opcja, tylko dlaczego wszystkim przetapia się w tym samym miejscu?? Szyby są różne także efekt soczeki może powstać ale powinno to być w różnych miejscach, pod różnym kątem.
jimozol
Motocykl:

Post autor: jimozol »

hej, mam to samo....a stało się to jak wróciłem w Bieszczad do Szczecina ...(10h non stop) wczesniej przez tyle lat było ok ?? jakieś czary czy co ? rozebrałem zaniepokojony ale tam nie widziałem żadnego źródła które takie spustoszenie zrobiłoby....słońce refleksy jakoś do mnie nie przemawiają ...przyciemniona szyba...to za duża temperatura wg mnie :wnerwiony:
Załączniki
20140602_171043stm.jpg
cichy999
Motocykl:

Post autor: cichy999 »

A moize jest tam podswietlenie zegarów i jak długo swiecilo to nadtapiało
jimozol
Motocykl:

akurat w tych 2 miejscach i na tarczy pod 7 nie ma !
i tam nie ma żarówek, które emitują tak dużą energię tylko diody ! (chyba) średnio się znam
po za tym jakby taka energia była to wewnątrz też potopiłoby sie a efekty są tylko widoczne na zewnątrz.
jimozol
Motocykl:

pytanie ? czy może mieć to związek z racingową szybą ? widzicie analogie ? bo przed długim tripem wymieniłem z oryginalnej ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR954RR SC50)”