zdjęcie spawów główki ramy
-
Radomiros
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
Radomiros
- Motocykl:
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: zdjęcie spawów główki ramy
nie wiem czego ty szukasz na siłę spawy są jak najbardziej ok
Oddam nerkę za cbr :)
-
Radomiros
- Motocykl:
wiesz co, teraz to już sam nie wiem. Pojechałem do mojego mechanika i mówi, ze było robione, wszyscy na amerykańskim forum mówią, że robione. 99% zdjęć spawów jakie widziałem to idealnie nakładające się łuski. Tylko u mnie jest taki bubel i nie wiem co jest tego powodem...
-
wiertło
- Staly Bywalec

ja nie widze problemu jechać do Hondy i Ci powiedzą. Na moje wszystko jest ok nie ma się czego tam czepiać
Oddam nerkę za cbr :)
-
tomcy
- Motocykl: sc57b
- Rok produkcji: 2006
pisanie że w tym miejscu nie mogła pęknąć rama - a właśnie że możliwe (nie mogę znaleźć filmiku)
widziałem kilka SC57b i w tych co uważam były bezwypadkowe spaw wyglądał jak pokazał "szeryf"
u Ciebie ta łuska wygląda jakby była przetopiona jeszcze raz (może było jakieś pęknięcie i ktoś to zrobił) - jak wiesz jest pełno firm na rynku które nie tylko spawają ale i prostują ramy - osobiście uważam że to podlega pod kryminał ale działają legalnie
widziałem kilka SC57b i w tych co uważam były bezwypadkowe spaw wyglądał jak pokazał "szeryf"
u Ciebie ta łuska wygląda jakby była przetopiona jeszcze raz (może było jakieś pęknięcie i ktoś to zrobił) - jak wiesz jest pełno firm na rynku które nie tylko spawają ale i prostują ramy - osobiście uważam że to podlega pod kryminał ale działają legalnie
-
Radomiros
- Motocykl:
na forum amerykańskim napisali mi, ze tigiem sie spawa ramę a poprawione jest migiem bo rama nie przeszła kontroli spawów. nie ma tam śladu ingerencji lakiernika, inaczej by to wygladalo po malowaniu niefabrycznym. jak wy to widzicie, jest taka mozliwosc?
-
tomcy
- Motocykl: sc57b
rozmawiałem z kumplem acetonem ni każdą farbę rozpuścisz - dla mnie wygląda ten spaw dziwnie
-
Jarul
- Motocykl: cbr1000rr sc57
Witajcie,
Przepraszam, że pierwszy post piszę tutaj, ale potrzebuję szybkiej porady
Oceńcie ten spaw w sc57, sprzedawca chce mi dać pisemną gwarację, że wszystko ok, firma z Warszawy z dobrą opinią...
Dla mnie to jest dół poprawiony... ale zacząłem się zastanawiać, bo sprzedawca daje głowę uciąć itd
Przepraszam, że pierwszy post piszę tutaj, ale potrzebuję szybkiej porady
Oceńcie ten spaw w sc57, sprzedawca chce mi dać pisemną gwarację, że wszystko ok, firma z Warszawy z dobrą opinią...
Dla mnie to jest dół poprawiony... ale zacząłem się zastanawiać, bo sprzedawca daje głowę uciąć itd
-
wiertło
- Staly Bywalec

-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Spawy wygladaja calkiem normalnie, jak na Honde oczywiscie... Z tego, co przez swoje zycie sie naogladałem, spawy w Hondach czesto wygladaja jak poprawiane, a jak sie okazuje sa fabryczne. Kiedys juz chyba o tym tu pisałem, ale wiele lat temu jak jeszcze sc33 było całkiem świeżym motocyklem, ogladałem jedna sztuke i spaw na główce ramy był położony w taki sposob ze była w nim malutka dziurka, przez ktora mozna było bez problemu włozyc do wnetrza ramy źdźbło trawy SERIO !!!, Po wizycie w aso i przeslaniu zdjecia do fabryki poinformowano mnie iz spaw ten, wedle ich oceny, jest fabryczny.