ksenon
- exodus
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1999
- Brayan
- Motocykl: K40 & CX500
- Rok produkcji: 2005
Szkoda to jak teściowa do studni wpadnie....wody szkoda. A tak poważnie to wkładanie żarników xenonowych w lampy odbłyśnikowe to masakra. Wiem jak wygląda linia światłocienia z takiej lampy. Pozostaje współczuć tym z przeciwka. Bawiłem się lampami samochodowymi i wiem że jedyna słuszna droga to xenon w soczewce z przesłoną. Miałem nadzieję że ktoś już to przerabiał i coś podpowie.
Co do barwy to dla mnie jedynie 4300K. Nie wiem jak wygląda 10000K ciężko mi to sobie wyobrazić.
Co do barwy to dla mnie jedynie 4300K. Nie wiem jak wygląda 10000K ciężko mi to sobie wyobrazić.
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
4300 szału nie robi, bo świeci naturalnym białym światłem ?? Hmm to lepiej niech jako 10000 K daje na niebiesko jak dyskoteka i pierwsza kontrola dowód poleci i do 500zł kwit za stan techniczny pojazdu !!!scitec2 pisze:mi by szkdoa bylo lampy na przerobki pod soczewke:) a z xenona polecam barwe od 6000 do 10000K
4300 to jak zwykla żarówka szalu nie robi:)
To chyba nie najlepsze wyjście
[ Dodano: Sro Gru 25, 2013 12:10 am ]
Akurat tutaj podejście egoistyczne sorki, ale jak widzę w puszkach typu "Golf II" chińszczyznę i walącą po oczach jak spawaręscitec2 pisze:a druga sprawa mam wyrabane na to czy kogos oslepiam czy nie, u innych tez mi wiele rzeczy przeszkadza i czy ktos sie tym zainteresuje, watpie
A ja akurat śmigam dużo motocyklami i żarówki typu H4 i H7 spokojnie wystarczają do nocnej wyprawy...no chyba, że ktoś ma problemy z patrzałkami czytaj gałkami ocznymi
To wtedy tylko okulista a nie 10000K podajki do lampy
- scitec2
- Motocykl: 900RR sc33
- Rok produkcji: 1997
slamann- Fakt z patrzalkami mam problem ale nosze okulary dla Twojej wiadomosci. a Xenon w moto mam nie z tego powodu, bardziej z efektu wizualnego jaki daje xenon w porownaniu ze zwykła żarówka. a co do kontroli byla i nie bylo nic na temat xenonu:) a jesli nawet to gdy usuniesz usterke na drodze nie maja prawa wlepic mandatu z tego co wiem dla tego jest w pogotowiu żaróweczka i tylko przepiać 2 kable:) może Ty o tym nie wiesz i Cie tak kiedyś zrobili Panowie Policjanci i wlepili:)
a xenon mialem w hmm 4 moto i zawsze wysokie barwy i nigdy nie mialem zadnych problemow z nikim
[ Dodano: Sro Gru 25, 2013 1:20 am ]
Żeby nie było nie chce urazić Ciebie ani nikogo innego, nie szukam zaczepki napisałem jak jest, są Święta a ja nie jestem człowiekiem konfliktowym
a xenon mialem w hmm 4 moto i zawsze wysokie barwy i nigdy nie mialem zadnych problemow z nikim
[ Dodano: Sro Gru 25, 2013 1:20 am ]
Żeby nie było nie chce urazić Ciebie ani nikogo innego, nie szukam zaczepki napisałem jak jest, są Święta a ja nie jestem człowiekiem konfliktowym
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
No słuchajscitec2 pisze: a co do kontroli byla i nie bylo nic na temat xenonu:) a jesli nawet to gdy usuniesz usterke na drodze nie maja prawa wlepic mandatu z tego co wiem
Uwaga gdy usterka jest usunięta na miejscu i sam usuniesz palniki z lamp i zmienisz na żarówki owszem dowód pozostaje u Ciebie
Niestety co do mandatu to lipa, bo popełniłeś wykroczenie i jeśli policjant będzie miała taki kaprys da Tobie mandat jak pisałem wyżej do 500zł za stan techniczny pojazdu art. 97KW
lub zastosuje formę pouczenia
I tu nie chodzi o zwady, bo w końcu można sobie parę rzeczy wytłumaczyć jak sie one mają i nic do Ciebie nie mam