Rozrząd..
-
Fafał
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Rozrząd..
Mam problem w 929 ponieważ zaczął dzwonić rozrząd, obiło mi się o uszy od kilku osób, że można w jakiś sposób podciągnąć łańcuszek ? przeleciałem szybko serwisówkę, ale nic ciekawego nie znalazłem, teraz pytanie do was czy nasłuchałem sie za dużo bajek i wymieniać rozrząd czy może jednak ?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: Rozrząd..
to jest norma w 929 jedynie co możesz zrobić kupic grubsza sprężynę z larssona i wymienić i naciągnąć innych pomysłów na to nie mam chyba ze szpej ma sporo najechane to kłania sie wymiana łańcuszkaFafał pisze:Mam problem w 929 ponieważ zaczął dzwonić rozrząd, obiło mi się o uszy od kilku osób, że można w jakiś sposób podciągnąć łańcuszek ? przeleciałem szybko serwisówkę, ale nic ciekawego nie znalazłem, teraz pytanie do was czy nasłuchałem sie za dużo bajek i wymieniać rozrząd czy może jednak ?
[ Dodano: Nie Paź 13, 2013 8:38 pm ]
chodzi o napinacz
Oddam nerkę za cbr :)
Dzięki za pomoc, chodziło o taką spręzynę ?nic innego nie znalazłem na larsonie
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... r%EA%BFyna
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... r%EA%BFyna
witam, jestem tu nowy ale też stałem sie właścicielem 929
i też mam ten sam problem, u mnie silnik chodzi ładnie, czasami słychać pojedyncze stuki ale jak wkreci sie od 4- 6 tys to coś strasznie rzezi od strony łańcucha rozrządu i raczej na górze. Jak ewidentnie sprawdzić czy to łańcuch rozrządu oraz czy można wyjąć napinacz łańcucha rozrządu bez ponownego ustawiania później rozrządu ??
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Fafał, tak to jest to.
szklo2007, zacznij od wywalenia napinacza i naciągnięcia go. Rozrząd się nie przestawi jeżeli zrobisz to z głową tak jak na filmiku wyżej. Musisz tylko przy zakładaniu napinacza pamiętać o schowaniu trzpienia i zblokowaniu, jak go przykręcisz zwalniasz blokadę a on sam się wysunie i będzie oki.
szklo2007, zacznij od wywalenia napinacza i naciągnięcia go. Rozrząd się nie przestawi jeżeli zrobisz to z głową tak jak na filmiku wyżej. Musisz tylko przy zakładaniu napinacza pamiętać o schowaniu trzpienia i zblokowaniu, jak go przykręcisz zwalniasz blokadę a on sam się wysunie i będzie oki.
Oddam nerkę za cbr :)
-
Marioush
- Motocykl: cbr F4i
- Rok produkcji: 2002
Z informacji na stronie larssona wynika że ta sprężyna nie pasuje do 929. Nie wiem tego na pewno jak jest w 929 ale w f4i nie pasuje mimo że na forach pisali że jest git. Wiem bo tydzień temu to robiłem w f4i i spręzyna jest ok.2mm większa w obwodzie od orginalnej. Pozostało nasiągnąć orginalną. Na razie jest ok. Niby cel osiągnięty ale na tak jak chciałem.