Amor skrętu - warto ?
- Tylik
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Amor skrętu - warto ?
Mam pytanie czy warto zakładać go w tym modelu Fireblade'a z 98 r. biorąc pod uwage że jest na przodzie 16'stka co już powinno troche tłumić samo shimmy ?
Co o tym sądzicie ? :roll:
Co o tym sądzicie ? :roll:
witam ja napisze krotko zakladaj
mialem shimi kilka razy jak z gumy spadalem,gdy jezdzilem na tylnich stopkach,a raz nawet glebe mialem bo CENZURA....mi sie shima,ze nie moglem utrzymac kiery i pozniej tylko czekalem kiedy sie zatrzymam.Motor byl poskladany tego samego dnia i zaczely sie poszukiwania amorka i juz jest chyba,ze chcesz jezdzic bardzo spokojnie to daruj sobie 
- Tylik
Zastanawiałem się właśnie nad zakupem Hyperpro ale niezły biznes za to trzeba zapłacić :x - za ok. 1300 pln z wysyłką moge mieć model RSC amora + mocowanie, w Polsce taki zestaw u Grandysów to koszt ok. 1550 pln więc myśle że raczej warto brać ?
A i takie małe pytanko odnośnie shimmy: w chwili jej wystąpienia bez posiadania amora powinno się zmniejszyć prędkość czy spróbować dodać więcej gazu by temu zapobiec ?
A i takie małe pytanko odnośnie shimmy: w chwili jej wystąpienia bez posiadania amora powinno się zmniejszyć prędkość czy spróbować dodać więcej gazu by temu zapobiec ?
-
Jacek
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 0
Witam !
Faktycznie , u nas amorki skretu sa drogie ale na eBayu mozna dostac za przyzwoita cene . Niedawno kupilem uzywany amorek LSL z 7 stopniowa regulacja sily tlumienia za 90 euro . Wlasciwie bez sladow uzytkowania , z kompletnym mocowaniem , dedykowany do 929-954 . Jesli chodzi o koniecznosc montowania amora do tego modelu to wszystko zalezy od stylu jazdy . Jesli nie latasz na gumie i nie przesadzsz z predkoscia na zlej jakosci drogach to wlasciwie amor nie ma co robic . W ubieglym sezonie tylko raz mialem shime i to wlasnie przy predkosci 0o 240 km na pofaldowaniach asfaltu. Jesli dostaniesz za stosunkowo nieduze pieniadze to warto miec . Nigdy nie wiadomo czy w jakies awaryjnej sytuacji nie pozwoli wyjsc calo z opresji.
---
pozdrawiam
jacek ( FireBlade 01')
Faktycznie , u nas amorki skretu sa drogie ale na eBayu mozna dostac za przyzwoita cene . Niedawno kupilem uzywany amorek LSL z 7 stopniowa regulacja sily tlumienia za 90 euro . Wlasciwie bez sladow uzytkowania , z kompletnym mocowaniem , dedykowany do 929-954 . Jesli chodzi o koniecznosc montowania amora do tego modelu to wszystko zalezy od stylu jazdy . Jesli nie latasz na gumie i nie przesadzsz z predkoscia na zlej jakosci drogach to wlasciwie amor nie ma co robic . W ubieglym sezonie tylko raz mialem shime i to wlasnie przy predkosci 0o 240 km na pofaldowaniach asfaltu. Jesli dostaniesz za stosunkowo nieduze pieniadze to warto miec . Nigdy nie wiadomo czy w jakies awaryjnej sytuacji nie pozwoli wyjsc calo z opresji.
---
pozdrawiam
jacek ( FireBlade 01')
Jacek
- Tylik
crazyduck: A mocowanie jego masz przykręcane do stelaża zegarów i lampy (pod zegarami) czy zamocowany jest na baku ? (bo ja chciałbym taki na bak
)
Problem jest w tym że ciężko dostać samo mocowanie do naszego 919 nawet i na samym eBay'u, bo jeszcze amor używke można dostać bez problemu ale mocowania pozostaje tylko kupno nówki za ok. 650 zł :roll:
Problem jest w tym że ciężko dostać samo mocowanie do naszego 919 nawet i na samym eBay'u, bo jeszcze amor używke można dostać bez problemu ale mocowania pozostaje tylko kupno nówki za ok. 650 zł :roll:
-
BUZKA
- Motocykl: GSXR 1000 K8
Z tym elementem wyposażenia nie ma dyskusji jest bardzo przydatny i tyle.Niewazne ile kosztuje ale ratuje dupe i to wtedy kiedy trzeba.Osobiscie widziałem pare razy jak brak jego powodował pełne gacie u kumpli.Kiedy oni walczyli z drogą ja spokojnie leciałem w złozeniu i nie martwiłem sie o nierówności.POLECAM.
You can't fuck with
witam z tego co slyszalem odpuscic gaz hamowac tylem i ktos mi mowil by nie trzymac na sile kierownicy to slyszalem a wiem ze po sobie ze mozna wyjjsc z shimi kilka razy mi sie udalo ale raz nie trzymalem kierownicy z calej slily i nie dalem rady utrzymac no a chuherkiem tez nie jestem ale nie dalem rady i gleba 
- yaromoto
- Motocykl: cbr 900 rr
witam wszystkich i mam pytanie kupiłem amor LSL mocowany do lagi i stelarza zegarów po zamontowaniu wydaje się jak by ograniczał skręt na postoju , jeszcze nie jeżdziłem na nim ,czy to możliwe z góry dzięki za odpowiedzi...
[ Dodano: Nie Lut 10, 2008 9:58 am ]
hallooo ?? czy nikt nie umie mi odpowiedzieć czy amor ogranicza skręt czy ja mam coś żle zamontowane czy moze amor jest trefny ?????

[ Dodano: Nie Lut 10, 2008 9:58 am ]
hallooo ?? czy nikt nie umie mi odpowiedzieć czy amor ogranicza skręt czy ja mam coś żle zamontowane czy moze amor jest trefny ?????