brak iskry i nietrybi pompa
-
honziktdr
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
brak iskry i nietrybi pompa
witam wszystkich na forum to moja pierwsza wizyta i odrazu potrzebuje porady bardziej obcykanych w 929 kupiłem moto za grosze które 2lata stało i teraz nie startuje pompka i po zakreceniu brak iskry po przeczytaniu paru tematów przekopałem cała wiazke poczysciłem kostki poprawiłem styki zworki itp.czujnik przechyłu zmostkowany najpierw chce doisc dlaczego po właczeniu na run nie włacz pompy przekaznik podmieniany sprawny kontrolka immo zapala sie i za chwile gasnie to chyba sprawne co jeszcze jest odpowiedzialne za właczenie pompy
To jak kolego masz wyczyszczona całą instalację, to weź miernik i posprawdzaj sobie wszystkie czujniki, cewki, czy w momencie jak świeci kontrolka hissa (zielona) to idzie napięcie na pompę paliwa, oczywiście świece nowe jak nie wiesz kiedy wymieniane, wszystkie połączenia "kontaktem". Wszystko masz opisane w serwisówce jakie wartości Ci powinno pokazywać na danym czujniku. Jak wszystko będzie ok to zostaje tylko moduł. Też walczę z elektrykę w 929 i troszkę roboty jest. 
P.S Rozumiem, że błędu żadnego nie ma w pamięci? Jak jest to skasuj i sprawdź czy wyskakuje ponownie. Jeżeli wyskakuje to masz zawężony krąg poszukiwań.
P.S Rozumiem, że błędu żadnego nie ma w pamięci? Jak jest to skasuj i sprawdź czy wyskakuje ponownie. Jeżeli wyskakuje to masz zawężony krąg poszukiwań.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2013, 16:34 przez jaco1509, łącznie zmieniany 2 razy.