Malowanie proszkowe wahacza - jaki kod farby ramy w 954
-
Darkness
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fireblade 954rr
- Rok produkcji: 2002
Malowanie proszkowe wahacza - jaki kod farby ramy w 954
Witam, Blady z okazji przygotowan do swojego juz 5tego sezonu w moich lapskach przechodzi maly upgrade, chce pomalowac podnozki pasazera, zabierak, i wahacz proszkowo na kolor czarny (taki sam odcien jak rama) prosze wiec o pomoc jaki kolor wybrac np z palety RAL. Gdzies na forum zoabczylem info ze jest to RAL 9005 ale dotyczy to chyba czarnego koloru owiewek a nie ramy? Jeśli ktoś malował już takie elementy prosze o wskazówki . a i jeszcze kwestia łożysk, czy prezd wsadzeniem wahacza do pieca nalezy wyjąć łożyska czy mozna je zabezpieczyc i tam zostawić? Wahacz jeszcze w ramie wiec nie widzialem jak to dokladnie wyglada.
Blady 954 HA HA
-
gajdar
- Motocykl: feniks2 - VFRstreet
- Rok produkcji: 1993
nie łozyska są problemem tylko środek smarny ,juz nie mówiąc o ewentualnych uszczelnieniach.Jeśli chce się malować proszkiem to łożyska do wywalenia,lub jak komuś chce się bawić delikatnie to do wyjęcia.
Jeśli jest to problem to można się bawić w malowanie natryskiem.Ja mam tak zrobione na wahaczu z 929 i daje radę.Odpowiednio polakierowane jest niewiele mniej trwałe jak proszek ,a wygląda dużo lepiej
Jeśli jest to problem to można się bawić w malowanie natryskiem.Ja mam tak zrobione na wahaczu z 929 i daje radę.Odpowiednio polakierowane jest niewiele mniej trwałe jak proszek ,a wygląda dużo lepiej
-
Murzyn
- Motocykl: CBR 1000rr
- Rok produkcji: 0
Tu jest podobny temat jeżeli chodzi ci o sc57
http://forum.fireblade.pl/topics3/kolor ... t11141.htm
http://forum.fireblade.pl/topics3/kolor ... t11141.htm
-
Darkness
- Motocykl: Fireblade 954rr
- Rok produkcji: 2002
Kod ramy do 954 juz znam, jest to prawdopodobnie NH303M , tylko.... jaki odpowiednik z palety RAL . malowal ktos na RAL 9004 ? jak to wychodzi ? i Co do łożysk są problemy z dostępnością ? tak jak w przypadku np lozysk w zabieraku? czy raczej dostepne w normalnych sklepach z lozyskami? jak ktoś ma to prosze o symbole łożysk.
PS. jakis mod moze przeniesc temat do dzialu CBR 954 , bo mnie sie pomylilo przy zakladniu tematu
[ Dodano: Pią Lut 22, 2013 6:13 pm ]
Ok sprawdziłem w manualu. łożyska igiełkowe dostane tylko w serwisie, koszt obu to ok 400zł. więc... musze wyjąć stare... by nie narobić sobie dodatkowych kosztów. Ktoś już wyciskał stare? jak to idzie?
PS. jakis mod moze przeniesc temat do dzialu CBR 954 , bo mnie sie pomylilo przy zakladniu tematu
[ Dodano: Pią Lut 22, 2013 6:13 pm ]
Ok sprawdziłem w manualu. łożyska igiełkowe dostane tylko w serwisie, koszt obu to ok 400zł. więc... musze wyjąć stare... by nie narobić sobie dodatkowych kosztów. Ktoś już wyciskał stare? jak to idzie?
Blady 954 HA HA