Elektrycznie zamykana tablica

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
Awatar użytkownika
Kamcio
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: R6 50th anniv.
Rok produkcji: 2006
Kontakt:

Post autor: Kamcio »

Pietrucha, pisałem na gg, ale nie wiem czy tam bywasz, więc też poproszę o info jak to zrobić, bo już jakiś czas nad tym się zastanawiam :)
Mój mail: kamcios5@wp.pl

Dzięki
Awatar użytkownika
Pietrucha8112
Motocykl: sc59 street sc57 tor f4i stunt
Rok produkcji: 2012

Post autor: Pietrucha8112 »

bmd pisze:Na alledrogo znalazłem myk-blache. To będzie to co miałeś w 954?
heh ,nie........,jeden mi wlasnie pisal na pw że kupil taka "myk blache "na allegro.....i nienadaje sie kompletnie do niczego!!!!!!! nawet nie przytzyma tablicy na zamknietej,a na otwartej buja sie jak szmata ...........podobno kompletnie do dupy.......
Skucior
Motocykl: Honda CBR929 FireBlade
Rok produkcji: 2000

Post autor: Skucior »

W tym ''bajerze'' co miałem w F3 nie bujało blachą, kolega zakładał tam takie sprężynki. Miałem gdzieś fotki całego tego mechanizmu, musze poszukać.

Pozdrawiam
KKamiloXX
Motocykl: Obecnie brak (wypadek;/)
Rok produkcji: 0

Post autor: KKamiloXX »

to zależy...myk blacha jest robiona na silniczku z centralnego zamka. Są 2rodzaje tych silniczkow. Ze sprzęgiełkiem i bez sprzęgiełka. Te ze sprzęgiełkiem podtrzymuja tablice tak żeby sie nie wracała ;) kiedyś jak spaliłem silniczek to załozyłem właśnie ten bez sprzęgiełka i tablica latała tam i spowrotem :/ można sobie z tym poradzić montując 2magnesiki lub kawałek rzepy ;) jeden wieczorek przy piwie i wszystko hula hihi:
Ścibor
Motocykl: Honda 954 sc50
Rok produkcji: 2002

Post autor: Ścibor »

ja założyłem do siebie i żeczywiście troche sie troche buja. Przymocuje magnesiki i bedzie hulała jak zła:D
bmd
Motocykl: Honda CBR 900 RR3
Rok produkcji: 2003

Post autor: bmd »

Mam do sprzedania undertrail z zamontowaną myk-blachą. W skład zestawu wchodzi kompletna i dostosowana do motocykla instalacja elektryczna, dwie diody sygnalizujące położenie tablicy oraz włącznik. Całość jest praktycznie niewidoczna, wzorowana na oryginalnym undertrailu Hondy. Jeśli jest ktoś chętny to proszę pisać na pw.

[ Dodano: Nie Paź 10, 2010 11:13 am ]
Mechanizm jest idealnie wkomponowany w zadupek, nie zajmuje wiele miejsca w schowku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariano
Motocykl:

Post autor: Mariano »

to kopiem kotleta :D...może jakieś nowe rozwiązania w temacie? :D składanie mam zrobione ale ręcznie na razie kupiłem siłownik nawet dzisiaj ale po tym co tu wyczytałem i w innych tematach na pewno siłownika nie założę, może macie od tego czasu jakieś ciekawe rozwiązania? ;)
WTRYSKIWACZE DENSO SPRZEDAŻ GWARANCJA
Awatar użytkownika
Czarny
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Czarny »

co chodzi o tablice to najmądrzejszy pomysł jest ten najgłupszy :D kiedyś spotkałem typa który latał z tablicą zaklejoną czarną taśmą izolacyjną.. :D przypałowo ale jak zatrzymają cię grozi ci tylko 100zł mandat za zakrywanie rej. a tłumaczysz się tym że na parkingu łepki ci zakleiły :D dowodu nie moga ci zabrać.
Irmscher
Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1999

Post autor: Irmscher »

Czarny pisze:co chodzi o tablice to najmądrzejszy pomysł jest ten najgłupszy :D kiedyś spotkałem typa który latał z tablicą zaklejoną czarną taśmą izolacyjną.. :D przypałowo ale jak zatrzymają cię grozi ci tylko 100zł mandat za zakrywanie rej. a tłumaczysz się tym że na parkingu łepki ci zakleiły :D dowodu nie moga ci zabrać.
i zapomniałeś o 2pkt karnych.
Nie wiem jak w waszych miastach ale na dolnym śląsku w tamtym sezonie była nagonka na zaklejone/zagięte blachy.
Awatar użytkownika
Czarny
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Czarny »

Irmscher, taka myk blacha napewno bajer fajny :) ale niektórzy nie kombinują z jakimiś tam silniczkami..itd :P .. można też mieć brudną(strasznie hihi: ) tablice..z której jak trafimy na psa człowieka to możemy sie wytłumaczyć i wyczyścić przy nim..
Awatar użytkownika
Siwy_ryry
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: zawsze HONDA !
Rok produkcji: 0

Post autor: Siwy_ryry »

Czarny pisze:Irmscher, taka myk blacha napewno bajer fajny :) ale niektórzy nie kombinują z jakimiś tam silniczkami..itd :P .. można też mieć brudną(strasznie hihi: ) tablice..z której jak trafimy na psa człowieka to możemy sie wytłumaczyć i wyczyścić przy nim..
Noo jeden z naszych forumowych kolegów kiedyś mnie zaskoczył pomysłowościa zakrycia numerów na tablicy - BŁOTEM :D
Irmscher
Motocykl: cbr 900 rr
Rok produkcji: 1999

Post autor: Irmscher »

Mój przypadek był taki ,że miałem podgiętą blache ,prysniętą smarem i podsypaną piachem, ogólnie była czytelka tylko z bliska.Przy kontroli przed ''dzien dobry'' zrobili mi zdjecie blachy i było po ptakach.
Myśle ze ta blacha na silowniku to najlepsze rozwiązanie, na wiosne u siebie tez cos bede rzezbił w tej kwesti
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR954RR SC50)”