pękniety klosz
-
rege
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 929RR
- Rok produkcji: 2001
pękniety klosz
witam chciał bym zapytac o 1 rzecz mianowicie mam pekniete szkło w reflektrorze i nie wiem wiem czy da sie w lampie przodniej wymiec samo szkło czy cała lampe musze wymieniac?;/a to droga sprawa rzedu 600-800zł moze ktos z was wie cos na ten temat?
Live To Ride...Ride To Live
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
wyjmujesz lampe. zaopatrujesz sie z opalarke i nagrzewasz miejsce laczenia szkla z tylnia obudowa lampy.dokladnie na okolo. zwalniasz zaczepy podwazajac je delikatnie srubokretem i lampe masz oddzielona. jest ona polaczona siwym silikonem dosc mocnym. nowy klosz dokladnie czyscisz i robisz wszytsko w odwrotnej kolejnosci. lecz w miejsce gdzie klosz laczy sie z tylnia obudowa lampy dodajesz jakiegos silikonu. w motoryzCYJNYM spokojnie jak powiesz ze chcesz klej do uszczelniania lamp bo ci paruja napewno cos ci doradza:) udanej zabawy
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
Tak właśnie.roksc33 pisze:wyjmujesz lampe. zaopatrujesz sie z opalarke i nagrzewasz miejsce laczenia szkla z tylnia obudowa lampy.dokladnie na okolo. zwalniasz zaczepy podwazajac je delikatnie srubokretem i lampe masz oddzielona. jest ona polaczona siwym silikonem dosc mocnym. nowy klosz dokladnie czyscisz i robisz wszytsko w odwrotnej kolejnosci. lecz w miejsce gdzie klosz laczy sie z tylnia obudowa lampy dodajesz jakiegos silikonu. w motoryzCYJNYM spokojnie jak powiesz ze chcesz klej do uszczelniania lamp bo ci paruja napewno cos ci doradza:) udanej zabawy
Ja kiedyś w samochodzie rozbierałem Halogeny, bo mi parowały i używałem do ponownego łączenia SIKAFLEX-u.
Zdało egzamin
Z tym, że ja nie używałem opalarki ani suszarki, tylko miski z goRRącą wodą.
Fajnie odchodziło.
Najwięcej zabawy jest z pozbyciem się starego sylikonu z obudowy ....
-
Deny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 0
-
kocan
- Motocykl: Hania CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1998