Witam, zastanawiam sie nad dodatkowym wlacznikiem wentylatora w mojej sc28. robil takie cos ktos? z tego jak sie dowiadywalem powinienem przeprowadzic + spod stacyjki z przelacznikiem do wentylatora. czy takie cos spelni swoja funkcjie?
bo chce zachowac tez system spod czujnika aby nie nastala sytuacja abym sam musial caly czas tego pilnowac.... a slyszalem o takich przypadkach, po ingerencji w ten system....;/ co o tym sadzicie?
Reczny włacznik wentylatora
-
Jarząb
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda Fireblade
- Rok produkcji: 1993
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Bardzo dobre rozwiązanie sam mam to ale nie tak podłączyć jak piszesz. A więc wepnij się do czujnika wyłącznik i druga strona do masy i po sprawie zrób mały test wez kabel i na krótko do czujnika od chłodnicy do masy przekręc kluczyk i już chodzi proste jak szczanie!!!
[ Dodano: Wto Paź 18, 2011 6:33 pm ]
a z pilnowaniem tak czy siak bedziesz musiał pilować żeby nie przekroczyc 100 stopni wtedy sam sobie włączysz i jak zbije wyłączysz i to wszystko można jakiegoś leda za instalować czy wyłącznik na wierzchu żeby się nie zapominać i to wszystko. Jak zgasisz moto i przekręcisz kluczyk na off wiatrak nie bedzie chodził.
[ Dodano: Wto Paź 18, 2011 6:33 pm ]
a z pilnowaniem tak czy siak bedziesz musiał pilować żeby nie przekroczyc 100 stopni wtedy sam sobie włączysz i jak zbije wyłączysz i to wszystko można jakiegoś leda za instalować czy wyłącznik na wierzchu żeby się nie zapominać i to wszystko. Jak zgasisz moto i przekręcisz kluczyk na off wiatrak nie bedzie chodził.
Oddam nerkę za cbr :)
-
wiertło
- Staly Bywalec

-
wiertło
- Staly Bywalec

tak masz racje wszystko ok. Ale teraz pytanie jedziesz w bardzo dlugim korku lub w paradzie wentylator chodzi Ci praktycznie caly czas teperatura wacha sie od 95-105stopni czy to dobrze wplywa dobrze na silnik ?? teperatura cisnienie jakie sie wytwarza w ukladzie chlodzenia itp i dla tego mysle ze to jest dobre rozaiazanie tak jak i wielu kolegow ktozy to maja i lataja z tym
Oddam nerkę za cbr :)
-
Maly929
- Motocykl:
-
Maly929
- Motocykl:
zamieniam się w słuch
już nie mam pomysłu jak podłączyć tą żaróweczkę ciągle świeci się gdy wentylator jest wyłączony
a chcę żeby świeciła się gdy jest włączony
u mnie przełącznik jest z lampki ( ma 3 stopnie regulacji i oczywiście 3 wejścia na kabelki tzn, że na 1 i 2 nie działa wentylator tylko na 3 )