PROBLEM z odpaleniem

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szajbus86
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

PROBLEM z odpaleniem

Post autor: szajbus86 »

witam

mam problem z moja 929. mianowicie poznym wieczorkiem chcialem sobie polatac. odpalam, zapinam jedynke i bach zapomielem zlozyc nozke. zgasla maszynka. no wiec skladam nozke wpinam luz i probuje odpalic. KAPLICA. przekrecam kluczyk wszystko ok. pompa dziala. rozrusznik kreci ale sprzet nie chce odpalic. na dodatek rozladowal ni sie aku. pare razy probowalem ze spychu i kicha. aby podladowac aku podlaczylem pod smochod. gdy udalo mi sie odpalic (z wielkim trudem) moto zaczelo chodzic jak traktor. strasznie nierowno. gdy poscilem manetke zdychalo.

prosze pomozcie
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

aku do wymiany i sprawdz regulator i alternator zohbacz kosti jak wygladają czy sie nie smaża są one tam gdzie moduł czyli pod siedzeniem dokładnie pod ta blacha co jest przykręcany bak na 12 klucz

[ Dodano: Sob Wrz 17, 2011 1:13 pm ]
jeszcze jedno takich manewrów sie nie robi odpalając od samochodu czy na prostowniku bo zjarasz siobie
Oddam nerkę za cbr :)
Awatar użytkownika
szajbus86
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post autor: szajbus86 »

regulator jest ok. alternator nowka sztuka na poczatku sezonu wstawiony. ladowanie mam. teraz jestem w pracy ale jak wroce to zwroce uwage i na kostki bo juz kiedys mialem z nimi problem. aku faktycznie w kiepskim stanie.

pytanie na zas.

jezeli to nie bedzie to to co jeszcze moze byc przyczyna takiego zachowania?

[ Dodano: Sob Wrz 17, 2011 11:17 pm ]
to nie wina aku i raczej nie masy. do swiec dzisiaj nie dotarlem sprobuje jutro. faktycznie dostac sie do nich to masakra.

[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 9:54 pm ]
problem rozwiazany.
okazalo sie ze 2 swiece jakims cudem sie poluzowaly delikatnie. po oczyszczeniu moja bestyjka znowu ozyla:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR929RR SC44)”