Witam potrzebuje porady a mianowicie mam problem z 6 biegiem, dzisiaj kupiłem motor i wszystko super fajnie biegi nie wyskakuja ale gdy wrzuca sie 6 i przy ok 4 tys dodaje gazu jest przeskok tak jak by przeszkocył lancuch na zembatce i moto jedzie dalej ale niestety problem tkiw w silniku, poczym to samo sie dzieje przy stalych obrotach, z zadnym innym biegiem nie ma takich problemow, po prostu przeskok raz na jakis czas(czasem raz na 10 km czasem 10 razy), chciałbym sie dowiedziec czy jest to cos powaznego i ile moze kosztowac naprawa?!
pozdrawiam
problem z 6 biegiem sc 33 96r
- DuraS
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: ___Blady___
- Rok produkcji: 1996
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
no kolego 6 bieg przy 4 tysiach
Pierwszy raz słyszę żeby ktoś uszkodził nadbieg...no coś jednak musiało się stać. Wpadnij bo masz blisko to pogadamy na ten temat 
- Ci użytkownicy podziękowali cziken929 za ten post:
- Anonymous
wciąż zajmuję się serwisem
-
szczurek83
- Motocykl: 954RR
- Rok produkcji: 2002
-
wirus1
- Motocykl: FIREBLADE 900 RR SC33
- Rok produkcji: 1996
Opisze może dokładnie mój przypadek, bo też podejrzewam sprzęgło (oby tylko było to sprzęgło).
Jadę sobie np 100km/h na 6 biegu odkręcem do końca aby przyspieszyć, moto przyspiesza i tak przy 130km/h jakby łańcuch przeskoczył na zębatce, i jedzie delej 150km/h i znów to samo dodam że nie zawsze przy tych prędkościach. Powyżej 220km/h przeskakuje częściej i nawet przy jeździe ze stałą prędkością. Podczas przeskoczenia rosną minimalnie na chwilke obroty i szarpie klamką sprzęgła (naciąga linke)
Mam cichą nadzieje że może to tylko frezy na koszu ale wtedy działo by się to chyba na wszystkich biegach.
Jadę sobie np 100km/h na 6 biegu odkręcem do końca aby przyspieszyć, moto przyspiesza i tak przy 130km/h jakby łańcuch przeskoczył na zębatce, i jedzie delej 150km/h i znów to samo dodam że nie zawsze przy tych prędkościach. Powyżej 220km/h przeskakuje częściej i nawet przy jeździe ze stałą prędkością. Podczas przeskoczenia rosną minimalnie na chwilke obroty i szarpie klamką sprzęgła (naciąga linke)
Mam cichą nadzieje że może to tylko frezy na koszu ale wtedy działo by się to chyba na wszystkich biegach.