rozrusznik nie kreci
- damianio
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: szukam...
- Rok produkcji: 0
rozrusznik nie kreci
Witam. Po zgaszeniu silnika nie chce krecic rozrusznik. Przy wcisnieciu startera slychac tylko stuk w przekazniku pod siedzeniem.
-
blazej_84
- Motocykl: Honda CBR 900 RR SC 33
- Rok produkcji: 0
Witam, najlepiej żeby sprawdzić czy rozrusznik jest dobry to odłącz kabel "+" ten co idzie do rozrusznika od tego przekaźnika co jest koło regulatora napięcia i dotknij go do akumulatora... Jak rozrusznik nie zakręci to znaczy że jest uszkodzony i wtedy szukaj winy w przełączniku albo we włączniku na kierownicy.
Aha, sprawdź czy aby masz napewno dobry akumulator no i koniecznie bezpieczniki jako pierwsze
Aha, sprawdź czy aby masz napewno dobry akumulator no i koniecznie bezpieczniki jako pierwsze
-
newbie
- Motocykl: SZR, SC33
- Rok produkcji: 1998
Jeśli pali z pychu to wina na pewno jest w przekaźniku, u mnie on jest też wadliwy kabel z włącznikiem bezpośrednio do + rozwiązał problem. Aby być pewnym jego zużycia to weź miernik (żarówkę) i sprawdź czy po naciśnięciu startera jest napięcie na kostce która do niego wchodzi na kablu bodajże biało pomarańczowym (co do koloru pewny nie jestem warto zajrzeć do schematu).
- Tylik
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Jest to rozładowany aku z braku ładowania prawdopodobnie i przez to do wymiany jest prawdopodobnie regulator napięcia lub alternator - sam się z tym właśnie rozprawiam w moim Bladym
i nie mam pewności na 100% ale miałem ten sam efekt że z pychu odpala a z rozrusznika jest tylko dźwiek z przekaźnika pod siedziskiem..
Jak uda mi się to naprawić dam znać!
Jak uda mi się to naprawić dam znać!