Dzisiaj jest 10 lipca 2020, 16:48

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

CBR 600 rr pc 37

Forum dotyczące wszystkich modeli Hondy CBR600 i innych CBR

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

CBR 600 rr pc 37

Post » 14 grudnia 2016, 20:46

Witam mam mały problem z swoją repsolką mianowicie jak przekręce zapłon to migają mi migacze na liczniku tak jak by właczył awaryjne ale ona fabrycznie nie posiada awaryjnych. Dokładnie to miga mi jeszcze lewy tylny kierunkowskaz natomiast przednie mam odłaczone bo owiewki maluje. Wyświela mi jeszcze na liczniku FI i chiałbym się dowiedzieć gdzie jest w modelu pc37 600rr z 2005 r gniazdo diagnostyczne. Z góry dziękuje ;)

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 20 grudnia 2016, 01:48

Nikt nic nie wie ?

 
Posty: 588
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 3
Motocykl: SC59 ABS i GTR 1400
Rok produkcji: 2010
Samochód: 535D

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 20 grudnia 2016, 15:36

pewnie masz CENZURA te kierunkowskazy, jakieś ledy powstawiane, tak trudno podłączyć te kierunkowskazy i sprawdzić wszystko jak jest? Policz mrugnięca FI, ile długich ile krótkich i sprawdź co to za błąd w manualu

z tymi kierunkami to różnie bywa. W Duke miałem tak że wszystko działało normalnie na zgaszonym moto a jak się odpaliło to kierunki nie działały :D okazało się że był słaby akumulator a moto normalnie paliło z rozrusznika i nic na to nie wskazywało ale chwilę musiałem pogłówkować i popatrzeć miernikiem napięcia

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 21 grudnia 2016, 11:01

No właśnie a umnie po przekręceniu zapłonu mrygają jak bym awaryjne załaczył a awaryjnych nie ma w niej i nie moge naciskając przełacznik ich wyłaczyć. może kabel tam się gdzieśw nim odlutował i dotyka do masy a z przodu własnie mam ledy a z tyłu na żarówkę h21

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 21 grudnia 2016, 13:45

Rozepnij samą kostkę od wyłącznika kierunkowskazów. Jeżeli zginie to będzie to trzeba rozebrać wyczyścić.
Moto pewnie po dzwonku i coś się stało musisz po kolei sprawdzać nikt nie jest w stanie podpowiedzieć co bo to może być milion różnych rzeczy.
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 23 grudnia 2016, 14:57

Wypiołwm kostkę od przełacznika i mrygaja wszystkie dalej. Zamieniłem kierunki żeby na jednej stronie były z przodu i z tyłu same ledy i to samo jest może gdzieś łapie niepotrzebną masę .

 
Posty: 3403
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 23 grudnia 2016, 15:27

Bernis51 pisze:Wypiołwm kostkę od przełacznika i mrygaja wszystkie dalej. Zamieniłem kierunki żeby na jednej stronie były z przodu i z tyłu same ledy i to samo jest może gdzieś łapie niepotrzebną masę .

To szukać w wiazkach. Można zobaczyć jeszcze przekaźnik lub go podmienić.
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 301
Rejestracja: 23 lipca 2015, 09:51
Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 sc33
Rok produkcji: 1998

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 23 grudnia 2016, 16:27

Do przełącznika dochodzi napięcie przerywane a przełącznikiem wybierasz na którą stronę to podasz. Jeśli miga po odpieciu przełącznika to jest zwarcie. Musisz mieć schemat i po kabelku miernikiem trzeba sprawdzać przewodność.

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 23 grudnia 2016, 23:30

Dokładnie tak to wygląda że jak wypnę przełącznik ten od kierunków to dalej wszystkie mrygają. Kupiłem nowy przerywacz dostosowany pod ledy z możliwością sterowania częstotliwości migań i tak samo jest jak na oryginale czyli kable gdzieś tam zwierać muszą. Macie może gdzieś tu na oku taki schemat do cbr 600 rr 2005 r

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 23 grudnia 2016, 23:42

a i takie pytanie mam miernik zwykły uniwersalny bez piszczka jak nim sprawdzić czy przewodzi przewód?

 
Posty: 301
Rejestracja: 23 lipca 2015, 09:51
Pochwały: 3
Motocykl: CBR 900 sc33
Rok produkcji: 1998

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 24 grudnia 2016, 00:39

Ustaw symbol diody i jak jest obwód to będzie pokazywać 0, jak obwód będzie otwarty to 1.

Awatar użytkownika
 
Posty: 59
Rejestracja: 12 stycznia 2016, 01:18
Motocykl: CBR 1000rr SC57
Rok produkcji: 2004

Re: CBR 600 rr pc 37

Post » 24 grudnia 2016, 11:02

a tak to działa w takich miernikach muszę sprawdzić jak pokaże 1 to znaczy że jest gdzieś przerwa w obwodzie ?

Następna

Wróć do CBR600RR, CBR600F, CBR1100XX, CBR650, CBR500, CBR250, CBR125

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość