Nie jest tak łatwo:/.To samo przećwiczyłem w XX.Tylko mam pytanko..jak mocno trzeba naciągnąc te drugie kólko co jest oddzielone sprezynami od koła zebatego wału?bo mi sie wydaje ze za słabo naciagnełem o jeden zabek i teraz jak złazi z obrotów to grzeczhocze..turbass pisze:Ps. zobcz ,czy łatwo mu pojdzie włozenie kosza z powrotem
929 stuki na zimnym silniku
-
BUZKA
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: GSXR 1000 K8
- Rok produkcji: 0
You can't fuck with
-
plastek87
- Motocykl: CBR 929 RR
witam,
jako że problem podobny i temat pasuje to nie zakładałem nowego wątku tylko ten odświeżę.
Problem pojawił się chyba teraz po przepaleniu po zimie, nie jestem na 100%, być może nie zauważyłem tego w tamtym sezonie. Po odpaleniu na zimnym słychać takie delikatne pykanie. Jak już się zagrzeje na tyle, że ssanie się wyłącza to wtedy słychać najlepiej. Myślałem że to może chwilowe. I tak wczoraj wreszcie zrobiłem mały przejazd wróciłem i wyglądało że przeszły stuki. Ale po paru minutach jak troszkę temperatura opadła, znów pale i stuki z powrotem są. Raczej na niskich obrotach, potem być może silnik zagłusza. Stukanie przyspiesza w miarę dodawania gazu, jednak w miarę z rosnącymi obrotami jak wspomniałem stukanie ginie chyba w odgłosach tłumika itd. No a, żeby nie robić dyskusji głuchego ze ślepym czy to cykanie czy stukanie czy jeszcze coś innego, zrobiłem krótki filmik. Wydaje mi się że dość dobrze w nim słychać to stukanie. Z resztą sami ocencie.
No i proszę o jakieś wskazówki.
A i dodam, że tłuczenie kosza sprzęgłowego już przerabiałem niedawno, wymieniony. No i stukanie nie ustaje po wciśnięciu sprzęgła, więc to na 99% moim zdaniem odpada.
http://www.youtube.com/watch?v=95N77jip ... e=youtu.be
jako że problem podobny i temat pasuje to nie zakładałem nowego wątku tylko ten odświeżę.
Problem pojawił się chyba teraz po przepaleniu po zimie, nie jestem na 100%, być może nie zauważyłem tego w tamtym sezonie. Po odpaleniu na zimnym słychać takie delikatne pykanie. Jak już się zagrzeje na tyle, że ssanie się wyłącza to wtedy słychać najlepiej. Myślałem że to może chwilowe. I tak wczoraj wreszcie zrobiłem mały przejazd wróciłem i wyglądało że przeszły stuki. Ale po paru minutach jak troszkę temperatura opadła, znów pale i stuki z powrotem są. Raczej na niskich obrotach, potem być może silnik zagłusza. Stukanie przyspiesza w miarę dodawania gazu, jednak w miarę z rosnącymi obrotami jak wspomniałem stukanie ginie chyba w odgłosach tłumika itd. No a, żeby nie robić dyskusji głuchego ze ślepym czy to cykanie czy stukanie czy jeszcze coś innego, zrobiłem krótki filmik. Wydaje mi się że dość dobrze w nim słychać to stukanie. Z resztą sami ocencie.
No i proszę o jakieś wskazówki.
A i dodam, że tłuczenie kosza sprzęgłowego już przerabiałem niedawno, wymieniony. No i stukanie nie ustaje po wciśnięciu sprzęgła, więc to na 99% moim zdaniem odpada.
http://www.youtube.com/watch?v=95N77jip ... e=youtu.be
- trauma
- Rok produkcji: 2000
plastek87 pisze:witam,
Po odpaleniu na zimnym słychać takie delikatne pykanie.
-
plastek87
hmm, może się wydawać rzeczywiście dość głośne, jednak zapomniałem dodać, że brat częściowo przytykał tłumik, żeby lepiej było słychać stuki...
w sumie właśnie mogłem pogazować trochę, nakręce drugi film, ale niestety nie dzisiaj bo mi śniegu właśnie nasypało
a w garażu blaszanym to dźwięk podejrzewam będzie trochę sfałszowany:/ Spróbuje jutro nakręcić filmik jak pogoda się poprawi.
A jak to jest z tymi panewkami? Kiedy bardziej słychać na zimnym czy ciepłym? Próbowałem też robić test, z duszeniem na hamulcu. światełko dopiero zapaliło się po zgaszeniu silnika.
w sumie właśnie mogłem pogazować trochę, nakręce drugi film, ale niestety nie dzisiaj bo mi śniegu właśnie nasypało
A jak to jest z tymi panewkami? Kiedy bardziej słychać na zimnym czy ciepłym? Próbowałem też robić test, z duszeniem na hamulcu. światełko dopiero zapaliło się po zgaszeniu silnika.
-
speed1_2004
- Motocykl: cbr 929,gsxr 750 k5,iż planeta 56
mialem podobnie w pierwszej 929 po jednej gumie:) stuki ustaly na pare dni pozniej problem wrocil i tak jak piszesz na wolnych bylo tobardziej slychac... moto by7lo w serwisie suzuki w czestochowie i powiedzieli zenie oplaca sie tego robic moto wrocilo do wlasciciele od ktorego je nabylem
Honda-The Power of Dreams-Dream The Impossible
-
plastek87
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
raczej że remont silnika nie opłacalny ale tak sobie myślę o tym stukaniu może się mylę ale słyszałem coś też o pukaniu zaworu egcv był regulowany ? może silniczek stuka ?? nie wiem tak gdzieś kiedyś czytałem że poonoć potrafi pukać, bo tak to zostaje juz chyba tylko rozrząd napinacz albo panewa ale panewa to chyba oliwiarka by się świeciła
-
Kubcyś
- Motocykl: GSXR 1000
-
speed1_2004
- Motocykl: cbr 929,gsxr 750 k5,iż planeta 56