Zobacz, czy przewod od czujnika luzu nigdzie nie jest przatarty i masuje. No i czy sam czujnik jest sprawny i odizolowany.jony pisze:podepne sie do tematu elektryki,
po zlozeniu moto i podpieciu spowrotem kabli, przy caly czas swieci sie zielona kontrolka N na zegarach. na luzie, na biegu, caly czas.
co zle podpiąłem?
Problem z instalacją elektryczną !
-
Piotrek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Piechota
- Rok produkcji: 0
- Cezary Stępnik
- Motocykl: HONDA CBR 900RR sc33
- Rok produkcji: 1999
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
A jak odepniesz kabel od czujnika i przylozysz do masy to tez mruga?Cezary Stępnik pisze:to ja mam ciekawszy problem- po zimowym postoju kontrolka od luzu zapala się i gaśnie,ale robi to w jednakowych odstępach czasu,ruszałem wszystkimi kablami,czujnikiem itp....ona sobie mruga cały czas,-na biegu nie,ale na luzie tak
- Cezary Stępnik
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
tu jest temat o kontrolce N, wystarczy poszukać http://forum.fireblade.pl/topics32/kontrolna-n-vt1433.htm
jest tam napisane jak znaleźć ten czujnik (przy mechanizmie zmiany biegów)
Co do mrugającej kontrolki to nie mam pojęcia co się dzieje. może gdzieś wilgoć się dostała i dostaje prąd z innego przewodu??
jest tam napisane jak znaleźć ten czujnik (przy mechanizmie zmiany biegów)
Co do mrugającej kontrolki to nie mam pojęcia co się dzieje. może gdzieś wilgoć się dostała i dostaje prąd z innego przewodu??
- Cezary Stępnik