Hej, mam problem. Mianowicie moja 929 pochodzi z kraju wiecznych mgieł (tzn. UK) i jak wiadomo oni jeżdżą po tej drugiej stronie. Kierownicy przekładać nie trzeba ale co z reflektorem ?!?. O przegląd się nie martwię wiadomo żyjemy w kraju, gdzie da się załatwić wszytko. Ale czy jak obniżę światło tak żeby nie oślepiać jadących z naprzeciwka to czy będę sam coś widział. Lub czy jak nie obniżę to będę mocno oślepiał. Słyszałem, że są jakieś specjalne naklejki na reflektor do gości z UK (ale kto by chciał jeździć z jakimś badziewiem naklejonym na przedzie). Lub może ktoś ma do sprzedania europejski reflektor do 929 po przejściach potrzebuje sam odbłyśnik (ktoś wie czy da się to przełożyć - mam magika który rozkleja reflektory samochodowe może i z moim sobie poradzi). Jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o radę.
Jak porównywałem snop światła z mojej 929, z tym który padał z europejskiej TLi to zaobserwowałem:
-że europejska lampa bardzo doświetla prawa stronę, linia wyglądała mniej-więcej tak ___/ (wiem że TL była na soczewce)
- natomiast w mojej 929 linia światłą była mniej-więcej prosta tylko miała delikatny trójkącik od środka po lewej stronie.
Dodam jeszcze tylko, że rzadko zdarza mi się jeździć po zmroku (ale to chyba nie ma większego znaczenia :wink: )
PS. tylko nie piszcie że mogłem nie kupować motoru z UK, bo przy kupnie kierowałem się stanem motocykla, a nie jego pochodzeniem:)