Grzechotanie Fireblade sc33
-
BartekFiresc33
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Grzechotanie Fireblade sc33
Witam tak jak w temacie. Byłem motocyklem na ślubie motocyklowym. Dostał troche po "garach". Wielokrotna odcinka, strzelanie z wydechu, solidne przypalenie gumy na pierwszym biegu. Po tych manewrach zaczełem jechać spokojnie i nagle w silniku zaczeło coś hałasować, równomierny grzechot. Im więcej dodałem gazu i przyśpieszałem tym grzechot zwiększał swoją częstotliwość. Grzechotał jakby szybciej. Odstawiłem moto do mechanika. Nie są to panewki ani korbowody nic. Nie jest to też rozrząd. Dodam że moje moto miało w tym czasie spory problem z ładowaniem, mimo ze akumulator założyłem nowy. Przy jeździe na światłach prędzej czy później się rozładowywał.. trzymał maks kilka dni. Moto rozwijało normalną moc, nawet po tym incydencie. Co to u licha może być? Coś z koszem sprzęgłowym? Sprzegło mimo grzechotu chodziło normalnie. Skrzynia biegów też jest sprawna.. Co to może być? coś z alternatorem czy co. Prosze o pomoc.
Witam, myślę ze coś podobnego jest u mnie
Problem wygląda następująco, podczas jazdy usłyszałem grzechot z silnika odruchowo sprzęgło i zgasiłem.
po zatrzymaniu i zdjęciu kasku postanowiłem spróbować odpalić i posłuchach skąd ten dźwięk.
silnik się uruchomił normalnie a w lewym deklu jak by ktoś śrutów nasypał, więcej go nieuruchamianiem, bez zdjęcia dekla to jest gdybanie ale możne ktoś ma jakieś sugestie co to możne być??
Problem wygląda następująco, podczas jazdy usłyszałem grzechot z silnika odruchowo sprzęgło i zgasiłem.
po zatrzymaniu i zdjęciu kasku postanowiłem spróbować odpalić i posłuchach skąd ten dźwięk.
silnik się uruchomił normalnie a w lewym deklu jak by ktoś śrutów nasypał, więcej go nieuruchamianiem, bez zdjęcia dekla to jest gdybanie ale możne ktoś ma jakieś sugestie co to możne być??
- M-Korycki-SC33
- Motocykl: