nie wiem na ile to starczy ale póki co jest git. A mianowicie wyciąłem z kawałka twardej gumy (grubość ok 2mm) przekładki (ok. 2cm x 2,5cm) pod te gumy, na każdej z gum po jej bokach przykleiłem na butapren po jednej podkładce. Poczekałem dzień aż klej wysechł i złożyłem to do kupy smarując smarem gumy, przegrody piaście felgi jak i żeberka na zębatce. Wszystko weszło na ścisk i ani mowy o żadnym szarpaniu przy odpuszczaniu czy przyśpieszaniu.
z gumami pomysł tez dobry tylko wsadzic je pomiędzy gumy bez butaprenu moim zdaniem nie potrzebna robota i strata czasu na schnięcie kleju.
u mnie jest coś podobnego nieraz ale mi się wydaje ze to wina silnika tak jakby chciał jechać przerywa i jedzie
.pozdr.
podkładając blaszkę eliminujemy minimalny luz powstały od wyrobienia gumy guma cały czas zostaje nikt jej nie wyciąga i na sztywno nie skręca tego ona dalej pracuje i się wyrabia jest cały czas amortyzacja, płytka blaszana minimalizuje luz guma amortyzuje i wszystko gra można zastosować podkłady z twardej gumy ja nie mówię że nie ale jak czytam że wsadzenie aluminium lub innego materiału pozbawia amortyzacji no to sory
to są totalne bzdury
czytam te posty i oczom nie wierze!jak kogoś stać na konia to i chyba na bata do niego! a wy kombinujecie aby było jak najtaniej a najlepiej za darmo! a jak przyjdzie do sprzedaży to igiełka i nic nie kombinowane MASAKRA!
Jakiś japoniec przewidział to do wymiany a nie zestawy naprawcze domowej roboty niczym Adam Słodowy
jak najbardziej można kupić nową gumę wydać 188 zł i się cieszyć ale można też zrobić to za darmo i bedzie działać tak samo bez szkody dla motocykla czy motocyklisty a kase wydać na paliwo i właśnie o to chodzi aby zrobić to jak Adam Słodowy po co wydawać kase na taka głupotę która za darmo można zrobić ??
Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC33)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości