Stuk przy odjęciu i dodaniu gazu

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
Snajper88
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Post autor: Snajper88 »

No tak bo rozrusznikiem zakręciła trochę i później zmuliło wiec gary muszą być zalane jutro do niego jadę zobaczymy czy mi odda pieniądze pewnie nie odda tylko gdzie ja mam dobrego fachowca szukać na śląsku ??
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

niech Ci zwraca pieniądze bo tak nie może być i jedz jeszcze z kilkoma kolegami nie sam może da mu do myślenia
Oddam nerkę za cbr :)
Snajper88
Motocykl:

Wątpię żeby mi oddał 1350 zł tak zrobię jutro pojadę z bratem i ojcem. Napiszę co i jak.
13 był dzisiaj dla mnie pechowy :/
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bieniu
Motocykl:

Post autor: Bieniu »

Wal od razu do gościa, i mów niech oddaje kasę skoro spi*****lił robotę, jeśli ma honor to odda...
Awatar użytkownika
stashekcn
Motocykl: SC-57
Rok produkcji: 2004

Post autor: stashekcn »

Przywieź moto do nas do Cieszyna, mam tutaj znajomego który robi mi z motorami, ma warsztat 11 lat i wie jak się zabierać za japończyki. Jak coś mam tez drugiego, tanszego kumpla z ławki, ktory jest mechanikiem w aso suzuki, ma swój warsztat od 4 lat i tez jest dobry.
Snajper88
Motocykl:

Na chwile obecną moto jest u mechanika na poprawce nie chciał oddać pieniędzy poprawki mają być wykonane za darmo zobaczymy jak będzie moto się zachowywać jeśli będzie lipa to dam znać w temacie i będziemy szukać innego mechanika. Mechanik mi powiedział że na jego baku jak ustawiał gaźniki ustawił obroty i zmienił bak na mój to obroty musiał podnieść o 150 czy jakoś tak możliwe że mi kranik nawalił przed serwisem np było tak że na rezerwie moto mi lepiej szło, może jakiś paproch z baku zatkał w gaźniku zaworek i się moto przelało. Mam nadzieję że zrobi motocykl do porządku.
Dam znać na forum jak będzie
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za rady
Awatar użytkownika
stashekcn
Motocykl: SC-57
Rok produkcji: 2004

Post autor: stashekcn »

W bambuko Cie robi z ta opowieścia o kraniku i baku ;)
Snajper88
Motocykl:

No to co się takiego mogło stać zapytaj się swoich kolegów mechaników podmienił mi gaźniki pozamieniał części ?? Tak czy siak jest nieuczciwym paprokiem boje że mi okradł moto. :wnerwiony: chodził gorzej niż przed serwisem. Mówił jeszcze że jak rozbierze kranik tam jest jakiś oring który może paść i trzeba będzie go zamówić w aso i to będą kolejne 4 dni czekania

[ Dodano: Pią Sie 17, 2012 1:57 pm ]
Witam ponownie dzisiaj mechanik do mnie dzwonił i okazało się że w gaźnikach mam zaworki od sc28 czy jest to możliwe muszę kupić nowe zaworki za 64 zł i zestaw naprawczy do kranika ponieważ "membrana jest pofałdowana" gaźniki zostawił na noc i okazało się ze przepuszczają paliwo twierdzi ze gaźniki w sc28 i sc33 sa takie same różnią się tylko własnie tymi zaworkami czy to jest prawda przecież sc28 ma pompkę paliwa i inny kranik. Co o tym wszystkim myślicie ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”