Witam. zamierzam zmienić szybę w mojej sc 33 97r. Mam na oku MRA tylko są 3 rodzaje i nie wiem która będzie najlepsza na latanie po trasie. Wiele moto widziałem z szybą typu racing, ale cieżko jest znaleźć z turystyczną.
Proszę o opinie i pomoc w wyborze Pozdr. dziadzia
akcesoryjna szyba sc33 jaką wybrać
-
dziadzia
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- Black-Ghost
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2004
- wuja
- Motocykl: gazela, SC33 :)
- Rok produkcji: 0
A ja mam szybę z MGG podwiniętą u góry, bardzo dobra do turystyki, gdzie tankbag nie pozwala się schować za owiewkę. Odchyla strugi powietrza do góry i można jeździć po niemieckiej autostradzie na prawie wyprostowanych rękach, co przy szybie oryginalnej kończyło się zakwasami na karku (mam 176cm wzrostu) 
- pumba
- Motocykl: DR600 Dakar - był, CBR 900RR jest
A myśleliście o Double Bubble Fabbri ? Zastanawiam się nad zmianą i może hurtowo dało by się coś skubnąć taniej
Było by na zupkę
http://www.dynotech.pl/
http://www.dynotech.pl/
- wuja
- Motocykl: gazela, SC33 :)
Tylko, że prawdopodobnie podwójny bąbel działa tylko jak jesteś za nim schowany, a wywinięta odchyla strugi i nie zastanawia się, czy połknąłeś kij, czy może leżysz na baku
Wybór szyby powinien zależeć od drogi po jakiej jeździsz:
- miasto - street bez szyby,
- polskie drogi krajowe - szyba oryginalna,
- autostrady niemieckie, prędkość turystyczna plus
- wywinięta,
- autostrady niemieckie no limit kierowca embrion - double bubble,
- miasto - street bez szyby,
- polskie drogi krajowe - szyba oryginalna,
- autostrady niemieckie, prędkość turystyczna plus
- autostrady niemieckie no limit kierowca embrion - double bubble,
-
Irmscher
- Motocykl: cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1999
Niewiem jak byc powinno ,ale jutro mam 200km do zrobienia po krajówkach i kawałek po autostradzie.Na dniach dam znać w końcu jaka róznica międzi db a serią.
[ Dodano: Wto Sie 14, 2012 8:01 pm ]
Szyba przetestowana, blisko 1000km nakręcone.Szyba ładnie się prezentuje i właściwie to na tyle...
nie mam wrażenia ,żebym zbierał jakoś mniej powietrza na klate barki głowę. Osobiście jeżeli miał bym kupowac jeszcze raz to wziął bym zwykłą krótką.
[ Dodano: Wto Sie 14, 2012 8:01 pm ]
Szyba przetestowana, blisko 1000km nakręcone.Szyba ładnie się prezentuje i właściwie to na tyle...
nie mam wrażenia ,żebym zbierał jakoś mniej powietrza na klate barki głowę. Osobiście jeżeli miał bym kupowac jeszcze raz to wziął bym zwykłą krótką.