Licznik oszukuje. / Rezerwa
-
Maly929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
mam małe pytanko jeszcze
gdzie dokładniej się znajduje gniazdo diagnostyczne ( do zrobienia zworki ) niby gdzieś pod siedzeniem kierowcy lecz mam 'małe ' problemy z znalezieniem jej ;P chcę egcv idealnie ustawić
oraz czym można tą zworkę zrobić w domowych warunkach ? jakiś drucik czy coś wystarczy ?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
masz koło aku z lewej strony czarna kostka z dwoma kabelkami
- Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
- Anonymous
Oddam nerkę za cbr :)
-
Maly929
- Motocykl:
więc tak wczoraj ustawiłem wg mnie dość dobrze egcv - ( przy odkręceniu powyżej 3k itd wszystko się zgadza ) zamulenia na niskich brak, dziś wyczyściłem filtr powietrza k&n środkami do tego przeznaczonymi ( również tej samej firmy )
więc wszystko składam ładnie pięknie, wsiadam na moto, wyjeżdżam na drogę, odkręcam na max od najmniejszych obrotów i znów zmulenie do 2/2.5k... czyżby znów tzw. exup ? dodam, że po powrocie sprawdzam ten zawór i wszystko się zgadza, buczenia/wibracji itd brak..
już sam nie wiem co to może być.. czyżby przez filtr ?
Dodam jeszcze, że na zworce zawór w godz 9 jest może 2/3mm niżej, lecz gdy go ustawię idealnie na godz 9, to znów po odpaleniu i przekręceniu powyżej 3k obrotów i odpuszczeniu znajduje się 2/3mm nad godz 9.. mimo tego tak jak pisałem powyżej wczoraj jeszcze wszystko było ok..
już sam nie wiem co to może być.. czyżby przez filtr ?
Dodam jeszcze, że na zworce zawór w godz 9 jest może 2/3mm niżej, lecz gdy go ustawię idealnie na godz 9, to znów po odpaleniu i przekręceniu powyżej 3k obrotów i odpuszczeniu znajduje się 2/3mm nad godz 9.. mimo tego tak jak pisałem powyżej wczoraj jeszcze wszystko było ok..