Witam.
Czy naprawia się wgniecione zbiorniki paliwa? Czy jest jakaś metoda naprawy? Czy zna może ktoś kogoś kto tym się zajmuje?
Czy jest sens naprawiać ( o ile można) czy po prostu szukać nowego?
Pozdrawiam
Naprawa wgniecionego zbiornika paliwa.
- janekpol
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- OZI
- Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
- Rok produkcji: 2000
Zależy czy jest to mocno wgnicione (zagniecona powierznia) czy tylko lekko cos się odcisneło. Tak w ramach walki z nudą kiedys przeprowadziłem experyment ze starym wgniecionym zbiornikiem od GS500. Solidnie uszczelniłem wlew i zacisnołem opaską wokoło tak aby nie rozparło wlewu, solidni zatkałem wszystko oprócz jednego otworu na przewód paliwowy. Natępnie podłączyłem wąż z powietrzem do otworu (opaska zaciskowa) i gwałtownie wtłoczyłem powietrze aż do uzyskania "wtedy sam nie wiedziałem czego". Lekkie (niezagniecione) odciśnięcia zneutralizowały się, przy okazji odpadła szpachla
,zagniecenia pozostały. Nadmieniam że jest to niebezpieczne i może urwać jaja
Pozdro i Powodzenia!
PS. Przy kupnie zbiornika pamiętaj aby zajrzeć do środka czy nie ma rdzy
Pozdro i Powodzenia!
PS. Przy kupnie zbiornika pamiętaj aby zajrzeć do środka czy nie ma rdzy
Ja Zawiozłem zbiornik Do Lublińca , tam jest facet który zajmuję się wgnieceniami i nie tylko . Zawiozłem Zbiornik i pracownicy chcieli skasować 100 zl za to a wcześniej gadając przez telefon z szefem pytałem go ile to powiedział 10 zł
Gdy powiedziałem że no ale ja gadałem z szefem i mówił ze 10 zł . Mina tego pracownika bezcenna a inni ze śmiechu nie mogli
Ale zbiornik zrobili .
- miki
- Motocykl: sc 44
- Rok produkcji: 2001
do takich rzeczy -dobry blacharz używa młotka bezwładnościowego-zasada dzialania podobna jak przyrządu do wyjmowania wtryskiwaczy w silnikach samochodowych...
nie wiem czy w Twoim przypadku uda sie uzyskac dawną linię, ale-sprawa nie jest beznadziejna, szpachlunek i tak CIe nie ominie....
powodzenia
nie wiem czy w Twoim przypadku uda sie uzyskac dawną linię, ale-sprawa nie jest beznadziejna, szpachlunek i tak CIe nie ominie....
powodzenia
mam już motocykl-myślę nad podpisem