Kask - jaki wybrać?
-
Marek760i
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: S1000RR
- Rok produkcji: 2012
- niuto88
- Motocykl: CBR 600 RR
- Rok produkcji: 0
Pomoc w kupinie kasku
Szukam kasku do 6-7 stówek taki mam w tym roku budżet na więcej nie mogę sobie pozwolić bo na motor nie uzbieram , szukam kasku aby sie nie pocił , aby nie był za głośny w większej prędkości itp... z góry dzięki 
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
- niuto88
-
wewir
- Motocykl: --------------
to po piwersze ma byc nowy czy dopuszczasz używany ....?
bo za 600-700zl to mozna znaleść już używanego schoeia czy scharka.
A tyle ile jeżdzacych w różnych kaskach tyle opinii. Dla jednego AGV będzie za głośny dla innego nie. Temat rzeka mówiac krótko:))
Tu masz info w jakich chłopaki śmigają i co o nich myśla:)
http://forum.fireblade.pl/topics14/kask ... .htm#81159
bo za 600-700zl to mozna znaleść już używanego schoeia czy scharka.
A tyle ile jeżdzacych w różnych kaskach tyle opinii. Dla jednego AGV będzie za głośny dla innego nie. Temat rzeka mówiac krótko:))
Tu masz info w jakich chłopaki śmigają i co o nich myśla:)
http://forum.fireblade.pl/topics14/kask ... .htm#81159
- niuto88
czytałem właśnie trochę ten temat ,
myślałem o nowym , ale jeśli by sie trafiła jakaś dobra używka to czemu nie
tylko że ja w kupnie muszę przymierzyć bo zawsze jak kupuje coś przez neta to mam pecha w sensie rozmiaru ;/
a co do nowych X-LITE 602 DECO widziałem że ludzie chwalą ciekawe jak on sie spisuje
myślałem o nowym , ale jeśli by sie trafiła jakaś dobra używka to czemu nie
a co do nowych X-LITE 602 DECO widziałem że ludzie chwalą ciekawe jak on sie spisuje
- Krzychu8_8
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2006
za 700zł kupisz już nowy dobry kask ja śmigam w kasku firmy caberg i nie narzekam a mam go już ponad rok więc poszukaj. Jak Ci się nie śpieszy to poczekaj w poniedziałek będę miał sprzęt od znajomego bo kończy już zabawę. Będę miał kask spodnie itp tylko nie wiem jeszcze jaka to firma na pewno nie tiger;) tylko lepsze zabawki
-
Pudzian
- Motocykl: sc57a
Co do kasków osobiście mogę polecić model AGV S4SV-wprawdzie sezonu w nim nie przejeździłem, ale ogólnie jestem zadowolony z zakupu, fajny bajer to blenda-nie trzeba kombinować z okularami przeciwsłonecznymi, do tego ciekawa stylistyka i kształt skorupy. Ogólnie model ten jest droższy, od ok 850zł ceny się zaczynają, ale teraz po sezonie idzie dorwać fajne wyprzedaże-ja kupiłem swój przykładowo za 584zł.
Jeżeli idzie o kask jaki NAPRAWDĘ polecam to Lazer LZ6-tani, naprawdę dobry kask (przejeżdżone 3-4 sezony), którego sam przetestowałem w teście typu crash
Dla ciekawskich-rozwaliłem nim szybę w matizie przy prędkości ok 70km/h, oczywiście wizjer peknięty, plastik osłaniający mocowanie wizjera też, ale poza tym to poza paroma ryskami nic mu nie ma, a co najważniejsze-mogę napisać teraz tego posta 
Jeżeli idzie o kask jaki NAPRAWDĘ polecam to Lazer LZ6-tani, naprawdę dobry kask (przejeżdżone 3-4 sezony), którego sam przetestowałem w teście typu crash
- niuto88