sc 28 nie chce zapalic pomocy
-
xmajcin26x
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda sc 28
- Rok produkcji: 1995
sc 28 nie chce zapalic pomocy
Witam Mam problem z moja 900;/ chciałem ja przepalić a miałem w baku prawie zero paliwa ;/ zapaliła ale jakoś tak dziwnie tak jakby nie na wszystkie gary. później zdechła pojechałem po paliwo wlałem i nie chce zapali jak rozrusznik kreci to strzela z rury a nie chce zapalić wie ktoś może co się mogło stać ??
Maxi
-
tomerc13
- Motocykl: honda cbr 900 rr sc28
- Rok produkcji: 1995
"zabiłeś świece" - hmmm...ciekawa teza..... Ja zacząłbym od przeczyszczenia świec(sprawdzena iskry), następnie spuszczenia paliwa z komór pływakowych. Potem przekręcić kilka razy rozrusznikiem baz świec.
Następnie wkręciłbym świece swieze paliwo i na 100% powinien zapalić.
Cbr -ki są bardzo delkatne i nawet najmniejszy gdzieś paproch w paliwie(badz woda) moze być przyczyną takiego zachowania.
Cbr -ki są bardzo delkatne i nawet najmniejszy gdzieś paproch w paliwie(badz woda) moze być przyczyną takiego zachowania.
-
kalas
- Motocykl: brak
- Rok produkcji: 0
tomerc13 pisze:"zabiłeś świece" - hmmm...ciekawa teza..... Ja zacząłbym od przeczyszczenia świec(sprawdzena iskry), następnie spuszczenia paliwa z komór pływakowych. Potem przekręcić kilka razy rozrusznikiem baz świec.
uwierz że swiece mozna zabić . Wystarczy włożyć nowe nie nagrzać ich odpowiednio i trzeba lecieć po nowe
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
xmajcin26x, bo mu zimno było
, motocykla w takich warunkach się nie odpala, w powietrzy jest bardzo dużo wody i szlag trafił twoje świece
każdemu radze : motocykl w zimie powinien stać i czekać na ciepłe dni
dlaczego?
a weź odpal sprzęt na 30 min , po 2 dniach zrób to samo - zobaczysz jak wydechem będzie lecieć woda - ta woda to zalega w twoim silniku i koroduje, jak chcesz odpalać zimą to rób to codziennie
ave!
każdemu radze : motocykl w zimie powinien stać i czekać na ciepłe dni
dlaczego?
a weź odpal sprzęt na 30 min , po 2 dniach zrób to samo - zobaczysz jak wydechem będzie lecieć woda - ta woda to zalega w twoim silniku i koroduje, jak chcesz odpalać zimą to rób to codziennie
ave!
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
- Mario_900rr
- Motocykl: Honda CBR 900RR
- Rok produkcji: 1994