Stroj na Fajera skora czy tekstylia?
- Puciaty
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda cbr 929 rr
- Rok produkcji: 2000
Stroj na Fajera skora czy tekstylia?
Witam
mam pytanie dotyczace stroju na fajera,chodzi o kombinezon, myslalem caly czas o skorze ale znajomi doradzaja tekstylia?
co bedzie sie lepiej spisywało na motocyklu sportowym, i bedzie bardziej chroniło w czasie upadkuu ?
pozdrawiam
mam pytanie dotyczace stroju na fajera,chodzi o kombinezon, myslalem caly czas o skorze ale znajomi doradzaja tekstylia?
co bedzie sie lepiej spisywało na motocyklu sportowym, i bedzie bardziej chroniło w czasie upadkuu ?
pozdrawiam
Pale Gume, a nie dusze
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Skóra kombi dwu częściowe bez dwóch zdań!!!
- Ci użytkownicy podziękowali wiertło za ten post:
- Anonymous
Oddam nerkę za cbr :)
- redjac
- Motocykl: cbr954, Husky Te 610 SM ;)
- Rok produkcji: 2002
nie koniecznie...też tak myślałem do czasu jak gość z pracy pomykał co dzień w Cordurze i powiem że miał mniej problemu z rozbieraniem, ubieraniem, nie lało się z niego jakby wyszedł z pod prysznica...co do bezpieczeństwa to wstawki ma z twardego materiału tam gdzie my w kombi a reszta też nie wiele gorsza. wygląd też moim zdaniem lepszy jeśli chodzi o jazdę na co dzień i poruszanie się po mieście np. do sklepu...chyba wygrywają tekstylia i myślę nad nimi na ten sezon a kombi to już będzie u mnie ciuch na tor...bo nie widzę raczej sportowca w tekstyliach choć stunterzy już je polubili..uff jedna myśl a tyle słów 
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
- Rok produkcji: 2001
Kupuj Skórzany 2 Częściowy...
textylia sa hu....owe:)
chyba ze bedziesz rekreacyjnie, i tylko turystycznie smigal to wygodniej dla ciebie, i wiecej kieszeni:)
chyba ze bedziesz rekreacyjnie, i tylko turystycznie smigal to wygodniej dla ciebie, i wiecej kieszeni:)
- Ci użytkownicy podziękowali Yarson 954 za ten post:
- Puciaty
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
-
roksc33
- Staly Bywalec

- Motocykl: Cbr 900rr
- Rok produkcji: 1999
w calym moim dotychczasowym zyciu asfalt zaatakowal mnie 3 razy raz w tekstylu modeka i dwa raz w skorze. tekstyl nie do ubrania tylko so smieci, lapy pozdzierane. skorzana odziez delikatne rysy na plecach i rekawach. skóra skóra skóra. w ciuchach motocyklowych sie jezdzi a nie chodzi!!! nie bierzemy pod uwage wygody tylko bezpieczenstwo i ochrone.!
JA mam berika jednoczesciowego i gdy go zakladam sam go niepotrafie ubrac tak jak i rozebrac sie... ale jazda w nim jest nie super.
JA mam berika jednoczesciowego i gdy go zakladam sam go niepotrafie ubrac tak jak i rozebrac sie... ale jazda w nim jest nie super.
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
- miki
- Motocykl: sc 44
- Rok produkcji: 2001
a ja uwazam, ze skora-jak najbardziej..ale texy- tez..w zaleznosci gdzie sie w danym momencie jedzie...mowa o dobrych textyliach-ktore niejednokrotnie sa sporo droższe od przecietnej skory tak przez niektorych wielbionej...dodam-ze sam jezdze tylko w skorzanym kombi, ale na kolejny sezon wracam do porzadnych texow...
mam już motocykl-myślę nad podpisem 
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
najlepiej miec to i to 
mam skórzane kombi arlen nessa i jest super wygodny dobrze się jeździ i napewno lepiej chroni jak tekstyle ale ma tyle wlotów i wstawek do klimatyzacji
że w chłodne dni jest tak kur.... zimno że nie da rady trzeba sie pod spód grubo ubrać ale weź sie ubierz jak kombi ciasno dopasowane.
a w tekstylach przypinasz od wewnątrz dodatkowe ocieplenie bluza spokojnie też wchodzi i możesz spokojnie przy 5st latać i będzie ciepło.
także ja na początku i przy końcu sezonu latam w tekstylach a caly sezon w kombiaku
no i jedna jeszcze najważniejsza zaleta porządnego kombinezonu
że wygląda się w nim jak prawdziwy motocyklista nie jakiś p o p i e r d ó ł ka hahahaha
mam skórzane kombi arlen nessa i jest super wygodny dobrze się jeździ i napewno lepiej chroni jak tekstyle ale ma tyle wlotów i wstawek do klimatyzacji
a w tekstylach przypinasz od wewnątrz dodatkowe ocieplenie bluza spokojnie też wchodzi i możesz spokojnie przy 5st latać i będzie ciepło.
także ja na początku i przy końcu sezonu latam w tekstylach a caly sezon w kombiaku