Stuki w silniku
-
chryczu
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 900 sc 28
- Rok produkcji: 0
-
Luki213
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Ja pitole to jak panewka sie wysra to nie oplaca sie robic??? To jak sie cos powaznego zepsuje to silnik na wymiane????? ja myslalem ze silnik hondy to powazny temat a to wychodzi na to ze bubel... podobnie jak z tymi skuterami chinskimi
...
[ Dodano: Pon Lis 03, 2008 10:23 pm ]
to po kiego h... czesci produkuja do hondy skoro nie oplaca sie ich wymieniac, wytlumaczy mi to ktos????
[ Dodano: Pon Lis 03, 2008 10:23 pm ]
to po kiego h... czesci produkuja do hondy skoro nie oplaca sie ich wymieniac, wytlumaczy mi to ktos????
-
chryczu
No wiesz, chodzi o to , ze jak panewka porysowała wał, albo jakies jajko sie zrobiło , to zasadniczo w moto wału doszliowac sie nie da, niby sie da, ale to juz nie to , cena to okolo chyb 600- 800 zł nie wiem dokładnie, ale jakos tak chyba słyszałem , do tego dodaj robote z wyciaganiem tego wszystkiego. Po prostu sie nie opłaca.bo cay silnik za 3 sie kupi. Chyba ze komus panewka nie narobiła szkody, tak tez moze byc, ze tylko sie potłukła i nic nie narobiła.Tylko na oko sie raczej tego nie oceni. A sprawdzenie tez pewnie kosztuje, tak ze koszt naprawy zrówna sie albo i przewyzszy kupno pieca od sc 33. Z innymi czesciami jest inaczej pewnie , bo kurde, jakies uszczelniacze czy cos , to sie kupuje, a nie zmienia silnik. ten model po prostu tak ma z ta panewka na 3. to samo co i regulator oryginalny, pali sie czy ktos chce czy nie:)
- niepiotrek
- Motocykl: 900RR SC33
- Rok produkcji: 1999
ciśnienie mi skoczyło czytając ten temat... bo chyba mam ten sam problem tylko ja u siebie bardziej słysze cykanie (takie cyk cyk cyk a nie stuki) a wraz ze wzrostem obrotów te cykanie jest coraz szybsze... na zimnym silniku tego nie słychać, od około 40 stopni słychać a później jak dojdzie do 50 dam troche gazu to na kilka/naście/dziesiąt sek przestaje cykać... czy to również jest owa panewka? :?
- niepiotrek
skąd wydobywa się ten dźwięk trudno mi określić w sobote będe miał troche czasu to się przysłucham, ale to było na starych świecach i na nowych... a zawory były regulowane, nie jestem pewien ale zdaje mi się że po dłuższej jeździe tego cykania nie ma lub jest mniej słyszalne...
może nagranie by Wam pomogło w określeniu co to cyka?
ale jak cykanie to nie panewka to już mi lepiej
może nagranie by Wam pomogło w określeniu co to cyka?
ale jak cykanie to nie panewka to już mi lepiej
-
chryczu
Cykanie to zawory, na zimnym raczej ich nie bedzie słychac, róznie to bywa. Moze tez byc ze i rozrzad ci stuka, wymieniałem wiec tez jak ktos nie słyszał to moze to pomylic, ale to juz musiał bys miec naprawde luźny łancuszek. A, ile przebiegu ma maszyna? i czy był zmieniany ? Jak nie, to tez warto sie tym zainteresowac! Nagranie raczej nie pomoze ale wrzuc na you tuba, i daj linka, moze cos sie usłyszy
módl sie zbey to nie było panewka:) pozro
- niepiotrek
według licznika ma coś koło 14,5 tys mil przebiegu ale czy to jest prawda to nie wiem...
w sobote będe miał chwile to nagram bo pracuje od 6 do 20 a w garażu światła brak
łańcuszek chyba nie był zmieniany i chyba najlepiej będzie jak już go przygotuje na zime a zajme się tym na wiosne tylko całą zime będe myślał o tej panewce... :?
w sobote będe miał chwile to nagram bo pracuje od 6 do 20 a w garażu światła brak
łańcuszek chyba nie był zmieniany i chyba najlepiej będzie jak już go przygotuje na zime a zajme się tym na wiosne tylko całą zime będe myślał o tej panewce... :?