sprzegło kiedy wymienic
-
Dyro
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: fireblade sc28
- Rok produkcji: 0
-
AkumIZocha
- Motocykl: Franek Sc50>> GSX-R 1000 L1
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
Re: sprzegło kiedy wymienic
Całkiem możliwe jak będzie już miał kilka lat albo jest jakiś samochodowy,jak masz świeży i do motocykli z kąpielą sprzęgła to już niestety tarcze do wymiany.Sprawdź też luz na klamce czy jest odpowiedni.
- ralf91
- Motocykl: w poszukiwaniu sc57 lub suzuki k4
- Rok produkcji: 1999
ja wymienilem tarcze i springi miesiac temu - boze nie te moto - ogien z d*py
godzinka pracy z tym ze tarcze zalałem wczesniej w oleju (na24godz) + new olej w silniku
godzinka pracy z tym ze tarcze zalałem wczesniej w oleju (na24godz) + new olej w silniku
- Ci użytkownicy podziękowali ralf91 za ten post:
- Anonymous
- COBAR
- Motocykl:
- Marenio
- Motocykl: SC28 NH1F
- Rok produkcji: 1992
no i po wymianie, generalnie sprawa wymiany banalna. Przekładki cierne były w normie lecz sprężyny 3 setki poniżej limitu serwisowego, więc wymieniłem i jedno i drugie coby mieć pewność że wszystko w sprzęgle nowe. tarcze pośrednie z lekkimi przebarwieniami lecz proste i trzymają parametry
.
Efekt ? Sprzęgło łapie prawie przy samym początku, łagodniej wchodzą biegi, moto nie szarpie przy schodzeniu z obrotów przy małych prędkosciach. Generalniej estem mega zadowolony z tej całej operacji.
Jedna ważna rzecz ! Należy pamiętać o naniesieniu silikonu na łączenia karterów od strony nowej uszczelki.

Efekt ? Sprzęgło łapie prawie przy samym początku, łagodniej wchodzą biegi, moto nie szarpie przy schodzeniu z obrotów przy małych prędkosciach. Generalniej estem mega zadowolony z tej całej operacji.
Jedna ważna rzecz ! Należy pamiętać o naniesieniu silikonu na łączenia karterów od strony nowej uszczelki.

- M-Korycki-SC33
- Motocykl: