Witam, dzisiaj odkrecilem moja sc33 i wynik z gps'u w telefonie pokazal tylko 233km/h i nie chciala sie dalej krecic. Dodam ze obroty zatrzymaly sie mniej wiecej na 9,5tys i raczej stanely w miescu. Mam niesprawny predkosciomierz i pokazywal mi cos kolo 30km/h. Teraz pytanie czy cos jest nie tak z moto czy czy moze jest jakos zblokowana?
Ale to byla predkosc licznikowa no nie, a wiadomo ze licznik sporo przeklamuje. Moglby ktos powiedziec jaka ma predkosc na 6biegu przy 9,5tys obrotow licznikowo?
Kolego masz oryginalny napęd?? zębatki fabryczne ??bo jeśli zmieniłeś lub już miałeś zmienione to możliwe że to jest jej V-max chociaż dziwne jest też to że obroty ci się zatrzymały przy 9,5tyś
u mnie ten wynik jest na 4 biegu (230km/h) przy oryginalnych zębatkach i 11tyś obr.
drzewo pisze:Trzeba było przegonić bardziej na niższym biegu, a potem wbić 6stke.
Nic to nie da jeśli piec nie daje rady. Sprawdź łożyska w kołach, na wałku zdawczym, napięcie łańcucha. Potem sprawdź szczelność filtra powietrza (ja miałem przedmuch na gumach łączących gaźniki z airboxem). Sprawdź też ustawienie gaźników, może za mała dawka paliwa. Jeśli masz ogrzewany garaż to masz dużo czasu na grzebanie
Moje sc33 przekreciło licznik na górce (Droga do czeskiego cieszyna z bielska białej) Tak wiec pokazało 305km i sie licznik spalił musiałem zegary wymienic. Na normalnej drodze 280-290 bez problemu pokazuje na blacie Podawane 260km/h przez producenta to bardzo zaniżona wartosc. Założyłem kiedys zebatke 60Z do tyłu i na 6 do odciecia 240km/h
o widze ze temat sie reaktywowal:D jak juz sie na dobre sezon zacznie to po regulacji zaworow i serwisie gaznikow przejade sie troche na autostrade i sprawdze jak to bedzie jak nie bedzie poprawy to bede szukal dalej. co do przelozen to sa standardowe.