Uszczelki w lagach
-
macu
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 1000RR
- Rok produkcji: 2005
Uszczelki w lagach
Siemka, mam taki mały problem, wymieniałem uszczelki w lagach na nowe przy przebiegu 24tys a dzisiaj zauważyłem że jedna znów popuściła przy stanie 32tys.km czyli przejechałem 8tys. Jest to możliwe?? (w moim przypadku widac jest) ale czy ktoś z was też miał podobny przypadek?? Myślałem że przejadę chociaż z 15 tys a tu pół z tego;/ może ch..... uszczelki byly zalozone, lipnej firmy?. 
-
diobol
- Motocykl: sc57
- Rok produkcji: 0
8 tyś to i tak niezły wynik. Wytrzymałość takich uszczelek zależy od wielu czynników. Są to przede wszystkim:
1. styl jazdy, jak walisz często gumy to raz dwa pójdą nawet jeśli robisz to dobrze nie mówiąc już o waleniu o glebe.
2. stan dróg po jakich jeździsz.
3. stan lag - mikrozarysowania na goleniach szybciej zużywaja uszczelniacze.
4. warunki atmosferyczne - jazda w pyle syfie i deszczu źle wpływa
5. Firma uszczelniaczy
6. Sposób montażu - przy wbijaniu nowych uszczelniaczy łatwo je uszkodzić.
Tak więc nie oczekuj że ci tu powiedzą że uszczelniacze puszczają średnio co 9659km bo jeden bedzie wymieniał co 2 tyś a inny co 20 tys.
1. styl jazdy, jak walisz często gumy to raz dwa pójdą nawet jeśli robisz to dobrze nie mówiąc już o waleniu o glebe.
2. stan dróg po jakich jeździsz.
3. stan lag - mikrozarysowania na goleniach szybciej zużywaja uszczelniacze.
4. warunki atmosferyczne - jazda w pyle syfie i deszczu źle wpływa
5. Firma uszczelniaczy
6. Sposób montażu - przy wbijaniu nowych uszczelniaczy łatwo je uszkodzić.
Tak więc nie oczekuj że ci tu powiedzą że uszczelniacze puszczają średnio co 9659km bo jeden bedzie wymieniał co 2 tyś a inny co 20 tys.
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jesli nie ladujesz mega twardo na zejsciu z kola to moze byc tak jak zasugerowales na koncu, czyli slaba jakosc uszczelniaczy. Warto tez sprawdzic stan lag - rysy, lub zgjecie szybko je wykańczają. Osobiscie zawsze stosuje oryginalne uszczelniacze z ASO, do 1000rr to koszt max 180 pln za komplet na dwie lagi z osłonami przeciwpylowymi i jest spokoj na wiele wiele tysi km. Montujac tanie zamienniki szkoda kasy wydanej na olej i niestety ale wtedy placi sie prawie podwojnie....
- jony
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
Miałem podobnie jak kolega. sączyła mi prawa laga, założyłem nowe uszczelniacze nienajgorsze bo all balls. Wytrzymały 2 tygodnie... Kolega który je zakładał przekonany jest ze wszystko zrobił jak należy. nie wiem, czy to pech czy właśnie mocne spadanie z gumy. Bo sie ucze i czasem twardo laduje:)
pzdr
pzdr
- Tomcbr600
- Motocykl: Honda CBR 954RR
- Rok produkcji: 2003
Też tak miałem. Już nie pamiętam ,ale chyba po 7 tys. km jeden uszczelniacz puscił. Na gumie nie jeżdże praktycznie w ogóle i byłem zdziwiony ze po jednym sezonie musiałem znów wymieniac. Teraz przy wymianie skróciłem sprężynki w uszczelniaczach o jakieś 0,5 cm i tak założyłem. Póki co zrobiłem ponad 6 tys. km i nic się nie dzieje, polecam takie rozwiazanie. Pozdrawiam
Tomaszek954
- jasion929
- Motocykl: 2 x CBR 929
- Rok produkcji: 2000
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)