Kiedyś miałem 600 f2 też zmieniałem napinacz i wiem jak on brzmi tu mam inny dzwięk.Przeleciałem forum i wychodzi na to że mój przypadek nie jest odosobniony - ponoć ten typ tak ma i nie trzeba tym się przejmować ino latać na moto,ale czy na pewno bo nie chciałbym na koniec sezonu rozwalać pieca w celu naprawy
u mnie tez zanim sie rozgrzeje jest takie delikatne stukanie, potem zlapie temp i juz tego nie ma, tak mysle czy to nie luzy zaworowe mam niby 25tys przebiegu wiec juz czas zrobic luzy, ale zrobie dopiero w zimę wtedy sie zobaczy czy to to, a na razie chyba zostaje tylko latac i nie brac do glowy
a co do napinacza to raczej nie bo w 929 954 jest na sprezynke a nie hydrauliczny jak w f2
ale chyba jak pisze że mu tak stuka że aż cieć parkingowy z budy wylatuje to chyba nie jest to normalne... mi czasami , bardzo rzadko delikatnie zaraz po odpaleniu postuka, ale to dosłownie z 2-4 sekundy i przestaje i chodzi elegancko. No ale to jest delikatny stukocik wręcz
maciekx, jeśli chodzi o zawory, to luz się zazwyczaj zacieśnia w takich motocyklach i napewno do ostatniego momentu nie będziesz wiedział, że zawory trzeba wyregulować jak nie sprawdzisz.
mam kolege który ma w dupie serwisowanie motoru i ogranicza sie tylko do wymiany oleju, filtra i rzeczy które sie poprostu zużywają no i w jego przypadku nie sprawdzanie luzów na zaworach skończyło sie tym że motocykl miał wielkie problemy z odpaleniem na ciepłym silniku a dodam że motocykl ma kilka lat i jak kupił miał przejechane 17tys a teraz ma 53tys. Jak lataliśmy razem i zatrzymaliśmy sie na tankowanie to czasem czekałem kilka dobrych minut zanim mu zaskoczył ale po regulacji wszystko wróciło do normy. Dodam że luzy sie zacieśniły a nie zwiększyły, a motocykl to 954...