Mam problem ze sprzęgłem po pierwsze po odpaleniu silnika coś mi stuka w okolicach sprzęgła po wciśnięciu sprzęgła odgłosy lekko cichną , natomiast przy ponad 4 tyś są juz prawie nie wyczuwalne , początkowo myślałem , że to łańcuszek rozrzadu jednak po wymianie problem powrócił . Następny problem polega na tym , że gdy wcisnę sprzęgło wbije bieg i dodam gazu to motocykl zaczyna sie lekko toczyć , podciągnąłem juz linkę lecz niestety nic to nie daje . Proszę was forumowi koledzy o jakieś rady bo już głupieję
Problem ze sprzeglem
-
fazi
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC 59
- Rok produkcji: 0
Problem ze sprzeglem
Witam
Mam problem ze sprzęgłem po pierwsze po odpaleniu silnika coś mi stuka w okolicach sprzęgła po wciśnięciu sprzęgła odgłosy lekko cichną , natomiast przy ponad 4 tyś są juz prawie nie wyczuwalne , początkowo myślałem , że to łańcuszek rozrzadu jednak po wymianie problem powrócił . Następny problem polega na tym , że gdy wcisnę sprzęgło wbije bieg i dodam gazu to motocykl zaczyna sie lekko toczyć , podciągnąłem juz linkę lecz niestety nic to nie daje . Proszę was forumowi koledzy o jakieś rady bo już głupieję
- Cris83cbr900
- Motocykl: było SC33, SC50, SC57A teraz SC33FL
- Rok produkcji: 0
- Mikele
- Motocykl: CBR 900rr
- Rok produkcji: 1998
Gdybym wiedział, że ten typ tak ma to w czym problem. Tak jak kolega wyżej powiedział, zależy od motocykla. Wiem że w hondach często kosz szumi, a cichnie po wciśnięciu sprzęgła, dlatego musiałby posłuchać tego ktoś, kto ma doświadczenie i zna się na tym. Oczywiście zawsze można wpaść w panikę i rozkręcać cały silnikpekal1 pisze:chciał byś kupić motocykl w którym coś lekko klekotało i nikt się tym nie martwił?